O întrebare care apare la fiecare persoană care a decis să practice sport este: oare merită să achiți un abonament lunar la sala de sport sau cu același succes poți face exerciții acasă? Totuși, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să determini scopul. În funcție de acesta vei putea mult mai simplu să faci o alegere, întrucât în ambele cazuri există plusuri și minusuri, despre care urmează să vorbim.

Care sunt beneficiile antrenamentelor la sala de forță?

Pentru a merge la o sală de sport vei avea nevoie de un abonament, ceea ce presupune unele cheltuieli suplimentare. Totodată, pentru a ajunge la destinație, va trebui să pierzi ceva timp pe drum și să-ți adaptezi programul luând în considerare acest lucru. Cu toate acestea, dacă vrei să ai o figură perfectă, specialiștii, totuși, recomandă sala de fitness. Iată din ce considerente anume:

Motivație. Aici mereu vor exista persoane care să-ți ofere impulsul necesar pentru a progresa, deoarece toți oamenii prezenți sunt angajați în activitatea fizică. În plus, poți face cunoștință cu persoane care îți vor povesti despre experiența lor și vor veni cu sfaturi utile. Cu alte cuvinte, atmosfera este despre sport și destinată pentru cei care vor să-l practice.

Eficacitate. La sală nu există factori care te vor distrage de la proces, precum apelurile, mesajele, treburile casnice sau copiii care se joacă. Muzica și mediul te vor ajuta să te concentrezi exclusiv pe exerciții și performanță, ceea ce face antrenamentul mai plăcut și eficient.

Diversitate. În primul rând, la sala de sport poți alege între antrenamentele individuale și de grup. Totodată, aici ai la dispoziție tot necesarul de echipamente sportive. Astfel, poți alterna între tipurile de antrenament și exerciții, atunci când simți că te plictisești și nu ești la fel de eficient. De exemplu, clubul sportiv Aquaterra Wellness & SPA, din Chișinău, propune clienților săi antrenamente cardio, de forță, arte marțiale, antrenamente combinate (cardio+forță), antrenamente body & mind (corp rațional) și lecții de dansuri (Zumba, Strip Dance, Dance Mix). Aici vei găsi și echipamente ultramoderne, pentru toate grupele de mușchi, de la compania Technogym – lideri în domeniu.

Antrenori calificați. Aici vei găsi antrenori care îți vor întocmi un program de antrenamente adaptat nevoilor tale și vor avea grijă să efectuezi corect exercițiile, pentru a evita traumele, ceea ce este extrem de important. Însă, e cazul să știi că nu oriunde vei găsi instructori cu gradul necesar de profesionalism, dacă acesta nu știe să numească corect exercițiile sau echipamentul, ar trebui să-ți stârnească semne de întrebare. Deci, alege o sală de sport în Chișinău cu recenzii pozitive despre angajați, precum este în cazul Aquaterra.

Cât de eficiente sunt antrenamentele acasă?

Datorită Internetului și fluxului mare de informații este ușor să găsești un program de antrenamente, cu tot cu video și explicații. Cu siguranță, ai face economii și ai salva ceva timp, dar trebuie să ții cont și de părțile mai puțin bune. De exemplu, atmosfera de acasă te predispune spre relaxare sau divertisment și mai puțin te motivează să faci activitate fizică. De asemenea, există probabilitatea să te plictisești repede, deoarece antrenamentele sunt mai puțin dinamice. În plus, aici nu ai un instructor care să te îndrume în efectuarea corectă a exercițiilor, pentru eficiență maximă și nu ai tot echipamentul necesar, care deseori apare în lecțiile găsite online. Totuși, pentru a-ți face o părere obiectivă, e cazul să vedem care sunt beneficiile.

Timp. Nu este nevoie să pierzi minute prețioase pe drum și ambuteiaje, deoarece poți personaliza programul de antrenamente. Deși, ar trebui să menționăm că, la sala de forță Aquaterra, acesta la fel poate fi adaptat conform nevoilor clientului,

Confort. Multor persoane atmosfera de acasă le oferă confortul necesar și îi face să se simtă în largul lor. Aici ai un mediu cunoscut, în care ești maxim degajat și poți alege muzica preferată. În plus, nu-ți vei face griji suplimentare legate de modul în care arăți.

Fără cozi la echipamente. În multe săli există fenomenul așteptării la coadă, atunci când mai multe persoane au nevoie de un aparat sau altul, iar eficiența antrenamentului scade. Acasă nu trebuie să o faci, pentru că ești doar tu și utilizezi echipamentul pe care îl deții… dacă ai asemenea echipament, desigur, dacă nu, ceea ce folosești ca improvizație. Însă, dacă alegi o sală pentru sport dotată cu numărul necesar de utilaje, așa cum este la Aquaterra Wellness & SPA, la fel nu vei avea de-a face cu aspectul dat.

Decizia de a face sport și stabilirea unui scop deja este un pas mare pentru îmbunătățirea modului tău de viață. Totuși, dacă ar fi să vorbim despre unde este mai bine, acasă sau la sala de forță, trebuie să decizi tu, în funcție de ce ți-ai propus să obții în urma antrenamentelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *