Campania “Coșul de Paști pentru Bătrânii Mei” organizat de radionunta.com a ajuns anul acesta la Azilul de Bătrâni “Casa Noastră” din satul Susleni, raionul Orhei.

Foto: Vlad Andreev

Liniștea mortală și mirosul străpungător de bătrânețe ne-au întâmpinat chiar de la intrare. Bătrânii țintuiți la pat, luau prânzul. Odată ce ne-au auzit vocile și pașii, ne-au văzut la față, au schițat un zâmbet larg pe chipul lor plin de riduri.

Foto: Vlad Andreev

“Abia am mâncat. A fost bun. Scuzați-mă, dar am așa emoții mari, tare ne bucurăm că ați venit. Aici e bine, important sănătate să avem. Nu ne-am așteptam că o să vină cineva la noi în preajma sărbătorilor”, afirmă bătrâna.

Foto: Vlad Andreev

Cu mâinile tremurânde, vocile sugrumate și ochii umezi, au primit cu drag produsele alimentare, hainele și cărțile pe care le-am adus.

Foto: Vlad Andreev

“Cel mai mult ne bucurăm ca ne-ați adus cărți. Nu avem ce face aici. Ducem lipsa lor. Mulțumim din suflet”, spune unul dintre vârstnici.

Foto: Vlad Andreev

Afară, în scaune cu rotile, stăteau la sfat câțiva dintre bătrânei, din cei care mai au încă puterea să iasă singuri la aer curat.

Foto: Vlad Andreev

“Zicem bodaproste că mai avem puterea să ieșim afară”.

Cu mâinile asprite de vânt, venele mov, bine accentuate, urmele oboselii adunate în timp, a luat una din cărțile pe care i le-am dat.

“A, dap’ ăsta e Dostoevski. Eu l-am citit. Altceva ce mai aveți? Eu am să le citesc pe restul și apoi am să vi le întorc”, menționează bătrânul.

Foto: Vlad Andreev

Cu triștețe-n ochi și emoție în glas, ne-au cerut să le promitem că mai venim și nu uităm de ei.

Foto: Vlad Andreev

“Să mai veniți. Noi vă așteptăm mai des. Nu uitați de noi, vă rugăm”, spun bătrânii.

Foto: Vlad Andreev

Azilul “Casa noastră” din satul Susleni, raionul Orhei găzduiește aproximativ 40 de bătrâni.

Echipa radionunta.com aduce profunde mulțumiri celor care au donat pentru campania de Paști, în special: Moderatoarei Doina Danielean, Senatului Liceului Teoretic “Liviu Deleanu”, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, interpretelor Viorellya și Tatty, oamenilor de afaceri Gheorghe și Elena Balan, “Vinăria din Vale” și tinerilor din Orhei.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *