Nicio zi fără mişcări ilegale în regiunea transnitreană. Comisia Unificată de Control bate un semnal de alarmă şi susţine că peste Nistru sunt instalate fără permisiune posturi mobile de “grăniceri” și “vamale”. Potrivit Comisiei Unificate, aceste fapte dezvăluie un “joc” inacceptabil din partea separatiştilor.

În doar câteva zile, transnistrenii au amplasat ilegal așa-numite posturi mobile de “grăniceri” și “vamale”, la intersecția unor străzi ce separă orașul Tighina de satul Varnița, dar și la stația de cale ferată Tighina-2, anunţă Comisia Unificată de Control.

“De fiecare dată când reprezentantul militar din partea Republicii Moldova solicită deplasarea la fața locului a observatorilor militari ai tuturor părților pentru fixarea încălcării, reprezentantul Tiraspolului tergiversează intenționat acest proces, oferind posibilitate pretinselor structuri de forță transnistrene să-și retragă “posturile” înainte de a fi supuse documentării. Din această cauză, delegația Republicii Moldova, adoptând o poziție categorică, a refuzat aprobarea raportului privind situația în Zona de Securitate considerându-l incomplet”, se arată într-un comunicat de presă al Delegației noastre în Comisia Unificată de Control.

Mai mult, reprezentantul structurilor de forță de peste Nistru nu a negat existența unor astfel de posturi mobile și nu a exclus alte asemenea situații pe viitor.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *