Le-a ajuns cuțitul la os. Vorbim despre locuitorii comunei Ghidighici, care sunt nevoiți să se deplaseze în Chișinău cu autobuzele de pe linia nr. 46, vechi, pline de rugină și cu podele crăpate. Mai mult, ei spun că le pasă de siguranța lor, a copiilor lor și a tuturor locuitorilor din Ghidighici. “Ne pasă, nu suntem GUNOI” este sloganul lor care speră să fie auzit de guvernanți.

Parohul-activist al satului Ghidighici, Maxim Melinti a publicat pe pagina sa de facebook o serie de fotografii, care relatează starea dezastruoasă a autovehiculelor și a inițiat o petiție on-line prin care colectează semnături pentru înlocuirea de către autorități a acestor autobuze pe unele noi.

După publicarea imaginilor, ministrul Economiei și Infrastructurii Drumurilor, Chiril Gaburici, a reacționat și i-a mulțumit preotului Melinti pentru sesizare. Astfel, în rezultatul acțiunilor de control, inspectorii ANTA au identificat unitatea de transport și au aplicat sancțiuni contravenționale conducătorului auto. Sancțiuni vor fi aplicate și operatorului de transport, care a admis ca acest autocar să fie antrenat în deservirea cursei.

Până la ora publicării articolului, petiția a fost semnată de 270 de locuitori ai comunei Ghidighici.

AUTOR: Liviu Damian

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *