Google a blocat în 2020 aproape 100 de milioane de anunțuri înșelătoare legate de Covid. De la tratamente „miraculoase” , până la vaccinuri care s-au dovedit false. De asemenea, au fost vizate și informațiile despre vânzarea măștilor, difuzate la debutul pandemiei, când echipamentele de protecție erau la mare căutare, informează Agerpres, care citează agenția EFE.

sursa foto: google.com


Pentru a preveni situații de acest gen, în 20 de țări s-a introdus o actualizare prin care publicului i se prezintă informații despre autorii anunțurilor. De menționat, însă, este faptul că restricțiile Google privind publicitatea se adaptează legislațiilor locale.

„Acţiunile de aplicare a politicilor şi restricţionare a reclamelor sunt adaptate în funcţie de diferite criterii – geografie, legislaţie locală şi programele Google de certificare, astfel încât reclamele afişate să fie adecvate, legale şi reglementate. De exemplu, Google solicită farmaciilor online să urmeze un program de certificare, iar odată obţinută certificarea, vor fi afişate reclamele lor doar în ţările unde este legală vânzarea online a medicamentelor cu reţetă. În ultimii ani, se remarcă o creştere a reglementărilor specifice la nivelul ţărilor, iar restricţionarea reclamelor permite sprijinirea agenţiilor de publicitate să respecte cerinţele regionale, cu impact minim asupra campaniilor extinse”, scrie în raport.

Amintim că cele mai accesate știri false au fost despre transmiterea COVD-19 prin intermediul antenelor 5G, dar și implantarea cipurilor prin vaccin.

REDACTOR: Diana Botnaru


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *