Cu pași gigantici vin sărbătorile de iarnă. Pentru unii motiv de bucurie și liniște sufletească, însă pentru două familii din Cahul un adevărat calvar. Și asta pentru că, locuințele în care stau nu au geamuri, iar vântul de afară este oprit doar printr-o simplă pătură. Tabloul dezolant nu i-a lăsat indiferenți pe moldovenii din Canada, care cu această ocazie au lansat campania “De Crăciun să fim mai buni”. 

Două familii cu copii din Cahul trăiesc la limita sărăciei și pe lângă faptul că nu prea au ce mânca și cu ce se îmbrăca, mai riscă să înghețe în prag de iarnă, pentru că, casele lor sunt fără geamuri. Despre această problemă știe comunitatea moldovenilor din Quebec, care înaintea sărbătorilor de Paști a mai ajutat aceste familii și de atunci au fost identificate aceste probleme.

Potrivit unuia dintre organizatorii campaniei, Oleg Pacaleu, pentru acest lucru ar fi nevoie de aproximativ șapte mii de lei. Până la această oră s-a adunat sumat de 960 de dolari. Și-n continuare fiecare dintre noi poate contribui la realizarea visului acestor două familii nevoiașe, donând pe acest link.

AUTOR: Vitalie Guțu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *