O nouă producție marca Vlad Cojocaru și echipa sa din Canada. Moldoveanul, stabilit de ani buni la Montreal a realizat împreună cu producători din Canada un scurtmetraj despre Republica Moldova. Filmul este intitulat sugestiv “Experience”.

Acțiunea are lor în Republica Moldova. În producție au fost implicați 10 actori moldoveni. Lucrul pe platoul de filmare a fost coordonat de echipa de producție din Moldova și Canada.

Inițial filmul urma să fie filmat în New Orelans, SUA, dar conceptul abordat nu se potrivea cu locurile de acolo, astfel că Vlad a decis să filmeze în țara de baștină – Republica Moldova.

La turații maxime s-a muncit pentru această producție. În total, este vorba despre trei săptămâni. În principal, s-a decis ca acțiunea să aibă loc în Moldova, deorece autorii conceptului își doreau o transpunere a imaginii Estului post-sovietic.  Ideea acestui film are la bază emoțiile care se nasc între oameni și interacțiunea lor spre trăirea acestor emoții și sentimente, mai spun autorii filmului.

Scurtmetrajul realizat după sound-track-ul filmului “Mommy” de Xavier Dolan face parte dintr-un proiect mai amplu, care își propune prezentarea regiunii Quebec din Montreal. Proiectul este realizat în colaborare cu casa de producție “Antler Inc. Canada” și BR Films Media Moldova.

Scurmetrajul îl puteți urmări în secvența video.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *