Moldova și-a desemnat campionii la Karate WKF, disciplina KATA. Evenimentul a marcat și Ziua Internațională a Sportului pentru Pace și Dezvoltare.

Sportivi din Chișinău, Cimișlia, Tiraspol și Râbnița s-au reunit în sala Liceului Teoretic cu Profil Sportiv Nr.3 din Capitală pentru a disputa titlul de campion național.

Participanții au concurat atât la individual, cât și în echipe a câte 3 persoane, demonstrând kata caracteristice celor patru stiluri oficiale incluse în regulile Federației Mondiale de Karate WKF: shotokan, shito-ryu, goju-ryu și wado-ryu.

Pentru prima oară,  în programul campionatului republicii a fost inclusă și categoria pentru persoane cu dizabilități. Pe lângă tradiționalele cupe și medalii, învingătorii au primit bani și cadouri din partea sponsorilor.

Federația Națională de Karate-Do, cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului, a organizat Campionatul Republicii la KATA, fiind în același timp o oportunitate de a marca Ziua Internațională a Sportului pentru Pace și Dezvoltare.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, corespondent MOLDOVA 9

GALERIE FOTO:

IMG_7709_Fotor IMG_7761

IMG_7975 IMG_7978

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *