Ţi-ai făcut o poză şi, imediat, ai încărcat-o pe Instagram. Este ritualul zilnic a sute de mii de moldoveni care duc o bătălie pentru popularitate în mediul on-line. Specialiştii în comunicare digitală au realizat topul celor mai populari 100 instagrammeri din Republica Moldova, care împreună au adunat peste 5,5 milioane de urmăritori. Cifra este la fel de mare cât populaţia unei ţări precum Finlanda.

Locul de frunte a fost ocupat de frumoasa Xenia Deli, al cărei profil este urmărit de 788 de mii de persoane, iar trupa fenomen “Carla’s Dreams” se poate mândri cu peste 412 mii de fani pe Insagram. Locul trei în top aparţine fotografului Iurie Belegurschi, cetăţean moldovean stabilit în Islanda.

În cazul în care nu aţi fost încă hipnotizaţi de Instagram, să ştiţi că este o reţea socială precum facebook, doar că bazată pe fotografii. Utilizatorii se laudă acolo cu poze sau clipuri video din experienţe personale, călătorii sau selfie-uri.

Iniţial, Instagram a fost utilizat de pasionaţii de fotografie şi s-a diferenţiat prin posibilitatea de a aplica filtre pozelor. În pus, cei care încarcă fotografii le asociază cu anumite cuvinte, aşa numitele hasgtag-uri în social media. Cel mai popular este #moldova cu care sunt asociate peste 460 de mii de poze. Iar topul este urmat de #localsmd, #chisinau, #ashadetare, #moldovemea. Instagram este reţeaua de socializare cu cea mai mare dinamica de creştere.

RADU LISIŢA, specialist Marketing Online, Agenţia de Comunicare Digitală „Gramatic”

Doar de la începutul acestui an, pe Instagram s-au înregistrat 100 mii de utilizatori din Moldova, iar la moment avem 350 de mii de utilizatori. Agenţia estimează ca până în 2018 programul ar putea trece de jumătate de milion. Avand în vedere dinamică. Mediul de afaceri o poate utiliza pentru a ajunge la clienţii săi si a-si promova produsele sau serviciile.

În topul realizat de agenţia de ocmunicare Digitală „Gramatic” se regăsesc bloggeri, modele, jurnaliste, fotografi, interpreţi, activişti civici ori politicieni. În total, cei 100 instagrameri din Republica Moldova sumează peste 5,5 milioane de urmăritori.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *