Noua Zeelandă a fost prima țară care a anunțat eradicarea noului coronavirus, la sfârșitul lunii aprilie. Are 1.499 de infectări și doar 21 de morți. Este unul dintre modelele de succes în lupta cu COVID, însă nu e singurul. Există țări în Europa și Asia care au reușit să țină sub control rata infectării și să aibă un număr infim de decese, scrie libertatea.ro.

În afara Noii Zeelande, s-a vorbit foarte mult în perioada aceasta despre “modelul suedez”, foarte “cool”, de abordare a pandemiei, prin respingerea restricțiilor, dar și despre Germania, care are un număr mic de decese (8.085) raportat la numărul mare de infectări (177.182).

În schimb, nu s-a vorbit deloc despre Slovenia, care a raportat 1.466 de bolnavi și 104 morți, Slovacia, cu 1.495 infectați și 28 de decese, Taiwan, cu 440 de cazuri de infectare și doar 4 morți ori Vietnam, care are 324 de bolnavi și zero fatalități. Acestea sunt adevăratele povești de succes. Ce au făcut special aceste țări?

Secretul succesului

În ciuda faptului că are o graniță terestră de peste 1.400 de kilometri cu China și nenumărate fabrici cu patronat chinezesc, Vietnamul a avut o “suprareacție” împotriva virusului, iar acest lucru a transformat țara într-un model de succes, notează BBC.

sursa: libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *