Misiunea Socială “Diaconia” organizează campania de Paști “Masa Bucuriei”, pentru al nouălea an consecutiv. În cadrul acestei acţiuni, echipa și-a propus să mobilizeze populația pentru a fi mai sensibili la probleme bătrănilor și oamenii nevoiași. 

Proiectul va culmina cu organizarea unui colet naţional de produse alimentare pe data de 31 martie, în sâmbăta Floriilor, realizat prin implicarea a peste 1000 de voluntari din 20 de localităţi. Toate resursele acumulate în campanie vor deveni prânzuri calde distribuite la cantinele sociale pe parcursul întregului an, precum  și pachete alimentare oferite bătrânilor și persoanelor din familiilor social-vulnerabile asistate de “Diaconia” şi organizaţiile partenere.

Campania a fost lansată pe 1 martie, cu un eveniment care a avut loc la cantina mobilă “Aproape de Aproapele” din Chişinău. Aici, voluntarii “Diaconiei” împreună cu studenţii anului II din cadrul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, USM, au dăruit fiecărui beneficiar al cantinei, alături de masa caldă, câte un mărțișor.

IGOR BELEI, rectorul misiunii “DIACONIA”

Pe tot parcursul anului, graţie implicării voluntarilor, donatorilor şi partenerilor locali reuşim să deschidem uşa şi  să dăruim o rază de speranţă oamenilor aflaţi la limita existenţei. Campania a devenit un simbol al solidarităţii pentru întreaga ţară, iar rezultatele ne încurajează să fim şi mai mulţi şi mai dornici să îndreptăm gândurile şi faptele noastre măcar pentru o zi spre bătrâni.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *