Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia începerea unui noi an de învăţământ. 

Mai jos redăm integral mesajul:

“Sincere felicitări cu ocazia începutului unui nou an școlar! Sincere felicitări tuturor: elevilor, studenților, părinților, profesorilor, managerilor, tuturor angajaților din sectorul educațional și tuturor celor îndrăgostiți de educație.

Fiecare dintre dumneavoastră vine cu multe emoții în pragul școlii, cu multe griji, dar și cu multe așteptări: ce vom face în anul acesta? Cum vom face? Ce va fi nou? Ce se va cere de la noi?

Răspunsul la aceste întrebări are nevoie de o precondiție: acceptarea de către fiecare dintre noi a propriei responsabilități pentru ceea ce înseamnă succes în educație. A se citi și mai departe: succes în viața personală, socială, profesională.

Împreună, suntem responsabili să creăm condiții pentru libertatea de creație în școală, să oferim mai multă putere de decizie instituțiilor și comunităților educaționale, să ne îngrijim de un mediu sigur de activitate pentru profesori și un mediu sigur și motivant de învățare pentru elevi, să sprijinim inovațiile și modernizarea proceselor și conținuturilor în învățământ și, nu în ultimul rând, să asigurăm în mod obligatoriu transparența și corectitudinea cheltuirii banului public în sistemul educațional.

În egală măsură, suntem responsabili pentru a-i ajuta pe tinerii noștri să devină oameni de CARACTER. Oameni integri, oameni puternici, care să nu poată fi manipulați și intimidați, care să știe să ia decizii informate, care să știe să-și apere drepturile, să fie cetățeni activi și implicați. Educația pentru caracter trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor.

Vă dorim un an cât mai bun. Fie că sunteți elevi ori studenți, fie că sunteți părinți, profesori sau manageri școlari, oriunde ați învăța, oriunde ați activa, fie ca respectul reciproc, comunicarea eficientă, curiozitatea, perseverența, toleranța pentru diversitatea lumii și intoleranța față de nedreptate să facă parte din viața dumneavoastră. Mult curaj și multă încredere în forțele proprii!”

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *