Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM) s-a autosesizat pe cazul mirosului urât şi starea în care se află acum râul Bâc, iar reprezentanţii ministerului chiar au fost la Staţia de Epurare Chişinău pentru a verifica dacă aceasta ar avea defecte. Anunţul a fost făcut astăzi de către Secretara de Stat a MADRM, Iuliana Cantaragiu.

“Ţinem să vă informăm că pe data de 29 august curent, Inspecţia pentru Protecţia Mediului Chişinău s-a deplasat la Staţia de Epurare Chişinău în scopul investigării cauzei poluării. Constatările preliminare ale Inspecţiei pentru Protecţia Mediului sunt că sursele de poluare pot fi multiple, inclusiv de la agenţi economici. În acest sens, au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigaţiilor de laborator, care vor oferi o claritate mai mare referitor la sursa de poluare. Rezultatele de laborator vor fi miercuri”, a scris Secretara de Stat pe pagina sa de Facebook.

Iuliana Cantaragiu a anunţat că despre poluarea râului Bâc, a fost sesizată şi Procuratura şi vor fi efectuate în următoarele zile controale la mai mulţi agenţi economici, care ar putea prin activitatea sa economică să polueze apele râului Bâc.

“Ţin să menţionez, că mă voi deplasa şi eu pe malurile râului Bâc, în mod inopinat, să investighez cazul, în mod special seara, când ştiu eu că se fac deversările.”

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *