Ministerul Educației, Culturii și Cercetării s-a autosesizat în cazul celor 13 copii maltratați la o tabără de odihnă din localitatea Vadul lui Vodă. În urma inspecției efectuate de secretarul de stat, ministerul a venit cu o reacție.

Astfel, într-o declarație de presă este menționat că, ministerul Educației regretă incidentul de la tabăra „Trandafirul” și condamnă orice formă de violență asupra copilului. Mai mult de atât, persoanele care comit sau admit acte de agresiune trebuie excluse din sistemul educațional și trase la răspundere, inclusiv penală, scrie zugo.md. 

Totodată, la fața locului s-a deplasat secretarul de stat Angela Cutasevici pentru documentarea încăperilor, bucătăriei, blocurilor sanitare și a cabinelor de duș, acestea aflându-se într-o stare deplorabilă.

„Inițial, oficialului i-a fost îngrădit accesul pe teritoriul taberei, invocându-se motivul că aceasta este proprietate privată. Abia după 30-40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp circa șapte adolescenți au dispărut și nu au mai fost de găsit”, se arată în comunicat.

REDACTOR: Alexandru Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *