Plin de emoții pozitive și copleșit, încă, de impresii din timpul călătoriei… pe două roți. Tânărul “aventurier” Mihai Cecan a revenit acasă după aproape o lună ce a străbătut câteva țări europene pe motoreta VESPA. O călătorie de-a dreptul FANTASTICĂ. Așa a descris Mihai experiența unică pe care a trăit-o alătur de… BIANCA sa, adică de motoreta VESPA.

Călătoria a fost una deosebită, spune Mihai cu mândrie că a reușit până la urmă să-și îndeplinească un vis: să străbată Europa pe 2 roți. Nimic nu i-a stat în cale. Nici chiar condițiile meteo nefavorabile nu l-au întors din drum. Ba dimpotrivă, a fost și mai interesant. Pe lângă faptul că mergea pe 2 roți, iar când întâmpina obstacolele din cauza vremii, aventura căpătă noi accente de adrenalină.

Tânărul nu regretă nicio secundă că a pornit la drum pe două roți. Este împăcat cu sine și crede că exemplul lui poate fi preluat de mulți. Dar apare aici o mică întrebare. Cât de mulți s-ar aventura într-o călătorie de acest gen ? Mihai a găsit răspuns. E nevoie doar de voință și să ai pic de curaj. Ulterior, totul se aranjează. O spune din propria experiență.

Mihai a avut parte și de o istorie destul de interesantă în timpul călătoriei. Cum mergea prin munți, pe un timp cețos, în cale îi apar mai mulți mistreți. Ceva deosebit, ne povestește călătorul. Deși la început a avut un pic de teamă, mai apoi fiecare și-a căutat de propriul drum.

În timpul călătoriei, Mihai Cecan a făcut cunoștință cu mulți oameni de bunăcredință. Și și-a dat seama că persoanele pe care nu le cunoștea până atunci pot sări în ajutor ori de câte ori e nevoie. Cu foarte mulți moldoveni s-a întâlnit Mihai în periplul său pe două roți și spune că sunt foarte deschiși și buni la suflet.

Următoarea escapadă VESPA va fi la vară, ne mărturisește Mihai. Dar de această dată nu va merge singur, ci împreună cu mai mulți pasionați de asemenea motorete. În România a găsit un club al amatorilor de VESPA și deja au făcut planuri pentru viitoarea călătorie. Împreună vor merge în Germania la un fel de Festival al Vespelor. Și după asta, își dorește să străbată Elveția pe două roți.

Mihai a filmat întreaga călătorie și în cel mai scurt timp va realiza un documentar din aventura lui pe două roți.

Liviu Damian // radionunta.com

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *