După patru luni de zile, timp în care au învățat în fiecare săptămână ce înseamnă știre, reportaj și interviu, dar și timp când au realizat propriile producții video, tinerii jurnaliști de la Școala de Televiziune “Pixel Media Center”, mentorați de jurnalistul Vitalie Guțu, au mers să vadă cu proprii ochi cum funcționează o televiziune veritabilă.

Micii jurnaliști de la Pixel Media Center, în vizită la postul de televiziune TVC 21

Astfel, copiii din anul I de la “Pixel Media Center” au avut o lecție practică, în teren, la postul de televiziune TVC 21. Micii reporteri au făcut cunoștință cu jurnaliștii postului TVC 21, au văzut cum este realizată o emisiune de televiziune.

Micii jurnaliști de la Pixel Media Center, în platoul de filmare a emisiunii IMPORTANT de la postul de televiziune TVC 21

De asemenea, au mers în redacția de știri și au fost inițiați despre procesul de producție și de realizare a materialelor video, care ulterior apar pe micile ecrane. Micii jurnaliști au mers și în sala de regie – acolo de unde sunt difuzate toate emisiunile, filmele și calupurile de publicitate de la TVC 21.

Au fost inițiați și în domeniul montajului subiectelor video. Editorii de imagine ai postului de televiziune TVC 21 i-au instruit pe micii jurnaliști de la “Pixel Media Center” cum sunt ingestate imaginile filmate în teren, cum sunt aranjate pe masa de montaj și cum sunt exportate file-urile video.

Micii jurnaliști de la Pixel Media Center, în sala de montaj de la postul de televiziune TVC 21

La finalul vizitei, jurnaliștii de la “Pixel Media Center” au primit cadouri din partea administrației postului de televiziune TVC 21. Este vorba despre principalele elemente care nu trebuie să lipsească din geanta unui reporter: carnete de notițe și pixuri.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *