În mesajul sau cu ocazia Craciunului, premierul britanic Theresa May le-a mulțumit militarilor pentru „apărarea împotriva invaziei rusești”, potrivit Sky News.

May a afirmat în mesajul său că, în 2018, armata britanică „a continuat să demonstreze de ce este cea mai buna din lume”.

“Pornind de la cel mai important rol în eliminarea consecințelor atacului abominabil din Salisbury, protejând apele și cerul nostru de invazia rusească, consolidând aliații noștri din Europa de Est, combătând terorismul în coaliția globală împotriva statului islamic <…>. Din nou și din nou, ați rezistat agresiunii și celor care nu respectă legile internaționale”, a spus May.

Relațiile dintre Marea Britanie și Rusia s-au deteriorat după incindentul din martie 2018, când, în orașul englezesc Salisbury, a fost otrăvit fostul ofițer GRU Serghei Skripal și fiica sa Iulia.

Marea Britanie a acuzat Rusia de otrăvire și a expulzat 23 de diplomați ruși din țară. Acest pas a fost sprijinit de Statele Unite și de multe țări din UE, care la rândul lor au expulzati membri ai misiunilor diplomatice ruse.

Din cauza otravirii lui Skripal, Statele Unite au impus noi sancțiuni împotriva Federației Ruse.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *