Faceți cunoștință: tânărul din imagine este Marius Samson, are 13 ani și se ocupă cu lupte libere de aproape 5 ani. În acest răstimp el a reușit să obțină succese semnificative în această probă sportivă, iar pasiunea sa pentru antrenamente crește.

 Marius Samson

 

 

 

 

 

 

 

Când familia Samson a imigrat în Canada acum 7 ani, Marius era doar un puști. Tatăl său, Nicolae, l-a inițiat în acest sport și l-a încurajat să-l practice. Concursul unor împrejurări fericite l-a adus pe Marius exact în locul potrivit – în Clubul de lupte olimpice Les Patriots/YMHA din Montreal, unde antrenorul echipei naționale canadiene Victor Ziberman i-a cultivat pasiunea pentru lupte libere și unde și-a început calea spre culmile sportive.

 unnamed (2)

 

 

 

 

 

Munca de zi cu zi a dat rezultate fructuoase. Un aport important în educația sportivă a lui Marius l-a avut și Vadim Dragoman, un antrenor cu școală făcută în Republica Moldova.

Marius Samson campion

 Pe parcursul anilor petrecuți în Canada, tânărul atlet de origine moldoveană a participat la numeroase competiții, la care a obținut succese notorii:

 Locul întâi pentru cinci ani consecutiv la Omnium du Quebec, Jocurile din Montreal, în categoria sa de greutate.

 Locul întâi pentru trei ani consecutiv la Campionatul Provincial, devenind Campion al Provinciei Quebec, Canada.

 În 2014 Marius obține locul întâi la campionatul Canada East Wrestling, care se desfășoară în New Brunswick, devenind campion la lupte libere în estul Canadei.

Un an mai târziu, în 2015, la același Campionat Canada East Wrestling, Marius Samson își păstrează titlul de campion și obține și Trofeul celui mai bun luptător în categoria junior.

pHOTO 3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *