Trei persoane sunt învinuite într-un dosar de contrabandă cu mărfuri de larg consum, introduse ilegal în țară prin perimetrul verde al frontierei. Conform materialelor anchetei,  suspecții procurau mărfurile de la piața ”KM7” din or. Odessa și cea din Cernăuți și le introduceau în țară cu ajutorul unei bărci.

Documentările pe acest caz au durat circa patru luni de zile, perioadă în care au fost acumulate suficiente probe privind implicarea suspecților în faptele incriminate.

Suspecții au fost reținuți în flagrant în momentul transportării mărfurilor trecute peste râul Nistru, întregul traseu, de la punctele de aprovizionare și până la cele de depozitare, fiindu-le monitorizat prin intermediul mijloacelor tehnice speciale.

Astfel, în ambuscada organizată de serviciile specializate ale Vămii în localitatea Codreni din r. Ocnița au fost reținute trei vehicule, în care au fost descoperite loturile de mărfuri, precum și ambarcațiunea utilizată la transportarea acestora.  În colete se aflau articole vestimentare și de încălțăminte, produse de îngrijire personală și alte bunuri, pentru care suspecții nu dețineau niciun act de proveniență sau posesie.

Valoarea mărfurilor ridicate de la suspecți ajunge până la aproximativ un milion de lei.

Membrii grupării, inclusiv liderul acesteia, au fost reținuți pentru 72 de ore, iar ulterior, au fost plasați în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

REDACTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *