Premierul conservator britanic Theresa May a primit vineri din partea Reginei Elisabeta a II-a mandatul de a forma un nou guvern în urma alegerilor anticipate. Partidul Conservator a obținut 318 mandate în Camera Comunelor, sub majoritatea absolută de 326 de mandate, dar va forma o majoritate cu ajutorul celor 10 parlamentari ai Partidului Democratic Unionist (DUP).

Premierul Theresa May a anunţat că a primit mandat din partea reginei Elisabeta a II-a pentru formarea unui nou Guvern. „Tocmai m-am întâlnit cu Maiestatea Sa regina şi acum voi forma un Guvern. May a declarat că Partidul Conservator și DUP vor lucra împreună, ”având o relație puternică de-a lungul multor ani”, iar Brexit va continua, potrivit calendarului actual, notează BBC News.

Premierul britanic a promis totodată ”să ghideze țara prin discuțiile cruciale privind Brexit” ce vor începe peste 10 zile și că va realiza dorința britanicilor exprimată în cadrul referendumului, aceea de a scoate Regatul Unit din Uniunea Europeană.

Marea Britanie are nevoie ”mai mult decât niciodată de certitudine”, a subliniat May. ”Având cel mai mare număr de voturi și cel mai mare număr de locuri în cadrul alegerilor generale, este clar că Partidul Conservator și Partidul Democratic Unionist are legitimitate în a oferi această certitudine”, a insistat premierul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *