Primul maraton din Chișinău este în plină pregătire. A avut loc și prima întâlnire cu voluntarii maratonului. Astfel, timp de trei săptămâni, peste 300 de persoane au îndeplinit formularul special pe site-ul oficial marathon.md. O asemenea dorinţă şi iniţiativă a fost o surpriză plăcută şi pentru organizatorii evenimentului.

Prima reuniune a voluntarilor a avut scop de familiarizare. Organizatorii evenimentului au explicat în detalii ce înseamnă un maraton, cum se va desfăşura acesta, au prezentat distanţele şi harta itinerarului, de asemenea au povestit despre punctele, la care va fi necesar ajutorul voluntarilor.

Voluntarii maratonului au semnat formularul cu privire la responsabilitate, în care au  menţionat ce zonă de obligaţii preferă.

Acum voluntarii vor fi repartizaţi în grupuri, iar fiecare dintre acestea va avea un tutore. Ulterior vor mai avea loc 1-2 întâlniri ale voluntarilor, la care îi aşteaptă instrucţiuni detaliate referitor la obligaţiile lor.

Fiecare voluntar va primi o diplomă nominală din partea organizaţiei obşteşti Sporter şi Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, corespondent MOLDOVA 9

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *