Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, vine cu o reacţie privind redobândirea fecvenţei din R. Moldova deținută în ultimii ani de postul Canal 2 al fostului lider al PD, Vlad Plahotniuc.

MAIA SANDU, prim-ministrul Republicii Moldova

Încet, dar sigur, lucrurile revin la normalitate. Se sting luminile în televiziunile controlate de sistemul oligarhic, după ani de zile în care au slujit intereselor de partid. Astăzi guvernul a primit o scrisoare din partea directorului TVR prin care solicită Consiliului Audiovizualului o frecvență de emisie, care să permită difuzarea postului TVR Moldova pe întreg teritoriul țării. Considerăm că toate interferențele fostelor guvernări în frecvența de emisie a TVR au produs o mare nedreptate, atât postului public român de televiziune, cât și cetățenilor Republicii Moldova, iar frecvența de emisie preluată abuziv trebuie să revină la TVR. E timpul să se facă dreptate și vom oferi toată susținerea televiziunii publice din România pentru recuperarea frecvenței cu acoperire națională.

Amintim că, în 2007, prin decizia CCA, Televiziunea Română a fost lipsită de dreptul să emită pe frecvenţa naţională, cedată postului de televiziune de atunci 2Plus, astăzi Canal 2. După un proces la CEDO, Televiziunea Română a obţinut şansa să revină în spaţiul mediatic moldovenesc, însă după o altă formulă, iar frecvenţa a fost utilizată vreme de 12 ani de această televiziune din trustul fostului democrat, Vlad Plahotniuc A.

REDACTOR: Doiana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *