Premierul Maia Sandu a efectuat astăzi o vizită în orașul Comrat, Găgăuzia, în cadrul căreia a inspectat șantierul de lucru al centurii de ocolire a orașului. Șoseaua va fi construită pe o lungime de 18,3 km, iar costul proiectului se estimează la 30 de milioane de euro, oferite de către Banca Europeană de Investiții.

Lucrările au început în luna februarie 2019 și urmează să se încheie în ianuarie 2022. Maia Sandu a menționat că autoritățile solicită de la cei responsabili de astfel de proiecte să-și onoreze obligațiunile, iar cetățenii să nu fie puși în situația să aștepte ani de zile reparația unui drum.

,,Sper că realizarea acestui proiect va fi un exemplu pozitiv. Noi avem foarte multe drumuri de reparat. Astfel, acele companii care vor demonstra că își îndeplinesc angajamentele contractuale au șansa să câștige și alte contracte în Republica Moldova. În anii următori vom continua să investim în reparația drumurilor, prin alocarea banilor din bugetul de stat, dar și prin finanțare de la donatorii externi”, a mai spus prim-ministrul.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *