Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon avea un interes foarte mare faţă de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi își dorea să-şi pună omul său în fruntea acestei instituţii. Declaraţia a fost făcută de fostul premier Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit ei, despre aceasta s-a discutat în cadrul întâlnirilor dintre şeful statului şi şefa cabinetului de miniştri, atunci când Maia Sandu se afla în această funcţie. Politiciana spune că Igor Dodon a şi înaintat un candidat, dar acesta nu ar fi fost suficient de profesionist şi prim-ministra a respins această candidatură, mai scrie sursa citată.

„A existat un foarte mare interes din partea domnului Dodon pentru ANSA. El vroia foarte mult să-şi pună omul său în această instituţie. Eu am spus că noi căutăm un om foarte bun, un specialist foarte bun, necorupt pentru că acolo sunt foarte multe scheme. El a propus un CV şi eu am considerat că acesta nu este un specialist suficient de bun şi noi căutam în continuare. Interesant era că pentru domnul Dodon era interesantă această agenţie”, a declarat Maia Sandu în platoul emisiunii „Piatniţa s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova.

De asemenea, în opinia Maiei Sandu, Igor Dodon avea două mari probleme: reforma justiţiei şi „bugetul solidarităţii” elaborat de Guvernul precedent. Referitor la reforma justiţiei Maia Sandu spune că Igor Dodon se temea de un procuror independent care l-ar fi pus sub anchetă, iar „bugetul solidarităţii”, care oferea o serie de majorări de salarii şi indemnizaţii, ar fi întărit poziţiile executivului şi ar fi crescut ratingul acestuia.

sursa: tvrmoldova.md

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *