Premierul Republica Moldova, Maia Sandu, a anunţat, în cadrul unui briefing de presă, despre crearea unui birou de combatere a corupţiei şi reforma justiţiei, propunere care va fi discutată la şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului.

Maia Sandu a vorbit despre birou în contextul că, Consiliul Superior al Procurorilor „nu a început curăţirea din interior”.

„Timpul a expirat. Decizia de astăzi a CSP, pentru desemnarea unui nou procuror general, ignorând demersurile noastre de a schimba modalitatea de alegere, a sfidat încrederea cetăţeanului. Se pare că, CSP nu a înţeles că perioada când puteau numi procurori corupţi a trecut. A fi instituţie autonomă nu înseamnă a funcţiona în afara regulilor.

Guvernul se va implica mai serios, gravitatea problemei necesită soluţii de criză. Vom discuta, în şedinţa Guvernului de săptămâna viitoare, despre crearea de urgenţă a unui birou de combatere a corupţiei şi reforma justiţiei pe lângă Prim-ministrul ţării, care va include alături de reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi internaţionali, conducători ai tuturor instituţiilor responsabile de domeniul justiţiei şi anticorupţie. Vom insista pe un sistem riguros de alegere a unui nou procuror general”, a mai spus Maia Sandu.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *