Zeci de patiseri amatori, mici producători, producători de fructe, artizani, artiști, mici și mari, se adună sub umbrela Celui Mai Dulce Festival din Estul Europei. Ajuns la a 7-ea ediție, Festivalul Mai Dulce vă invită la o întâlnire cu oamenii și locurile dragi.

DE PUS LA STOMAC

La Târgul de Deserturi veți găsi prăjituri, torturi, înghețată și prima roadă de căpșuni și cireșe din acest sezon. Peste 50 de patiseri amatori vor concura pentru tradiționalul trofeu ”Cireașa de pe Tort”. Încurajăm pentru al 3-lea an la rând ca toți patiserii să gătească și desreturi vegane. Astfel sperăm să mulțumim toți amatorii de dulcișor. După ora 14 festivalul Mai Dulce va deveni Mai Sărățel și pe tarabe vor apărea bucatele mai sărățele.

DE PUS ÎN TRAISTĂ

Peste 80 de meșteșugari vor veni să-și vândă lucrările la Târgul de Artizanat. Obiecte de decor, accesorii, suvenire – veți găsi multe și de toate. 10 branduri autohtone vor veni cu produsele lor la standul Din Inimă.

PENTRU COPII

În acest an avem și un număr record de participanți la Târgul Copiilor Cuminți, unde cei mici își vor scoate în vânzare cărțile, jucăriile și hainele păstrate cu grijă. Târgul are loc pentru al 6-lea an la rând și se bucură de un mare succes. Copiii sunt invitați să facă ordine în dulap, să adune lucrurile de care nu mai au nevoie și să le scoată la vânzare. Iar cu banii adunați să-și cumpere alte lucruri necesare din târg.

ACTIVITĂȚI

Teatru Gastronomic: 12.30 -15.15

Cei curioși să afle secrete ale patiseriei, vor putea, începând cu ora 12.30 să asiste la Teatrul Gastronomic cu Domnța. Printre actorii Teatrului Gastronomic din această ediție se află: Rodica Dumbrăveanu – blogger AWARAWIA, Diana Ivanov – blogger TWICEMOMAT22, patisera Irina Negară, Natalia Madan – blogger la Planeta Mami și nutriționista Daniela Camerzan. Demonstrațiile culinare vor culmina cu degustații, așa că nu ratați locul de la
teatru. Degustări Gratuite Vizitatorii vor putea să deguste gratuit croissanți la standul sponsorilor nostri generali –
Panadero. Coctailuri și spumant de la Apriori. Bunătăți preparate de actorii noștri de la Teatru Gastronomic, pufuleți de la Piffi & Puffi Premierea ”Cireașa de pe Tort” Pentru al 6-lea an consecutiv, echipa K Lumea, ajutată de un juriu, alege cel mai bun desert tradițional local și internațional și cel mai bun desert vegan. La concurs participă toți patiserii, din festival.

Ateliere Gratuite pentru Copii

În acest an la Mai Dulce vom avea și activități gratuite pentru cei mici precum: face painting de la Panadero și desertul Dolce. Atelier creativ de la ZIP HOUSE, activități pentru cei mici de la Caroussel.

Spectacol Live:

De data aceasta festivalul Mai Dulce va fi găzduit de minunată Clounella. Iar distracția va fi asigurată de:
• Trupa de Animație ”Clounella”
• Adrian Ursu
• Trupa Black & White
• ”Elwi’s Band”
• Ana Cernicova, Amelia Uzun
• Show chimic
• Animatori
• Clovni

Concursuri

Special pentru părinți și bunici, K LUMEA a pregătit un braț de concursuri care îi vor lua cu dulcișorul! Concurs de mâncat croassanți și înghețată la viteză, sunt doar câteva dintre ele! Cei mai activi vor primi premii numai bune de mâncat, iar vârsta maximă de participare este 99+!

Biletele la Mai Dulce pot fi cumpărate online și costă doar 40 de lei.
https://iticket.md/event/mai-dulce2019?fbclid=IwAR1ornsRDDgzEsyJzJ6U_zZD7UxfdgUFxFMSDg23iX2ghGPjY4-
DyHguUtE

Copii sub 12 ani și bunicii (la prezentarea carnetului de pensionar) intră GRATUIT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *