Magdalena Pojoga se află printre elevii care a reușit să obțină zece pe linie la toate examenele de bacalaureat. Tânăra este absolventa liceului teoretic “Mircea Eliade” din Capitală. Am reușit să discutăm cu ea, alfă cum a reușit.
M9: Felicitări pentru asemenea performanță. Spune-mi cât de greu a fost?

Magdalena PojogaPentru mine examenul de bacalaureat a fost stresant mai mult din cauza presiunii care se pune pe elevi de la începutul clasei a XII-a. Nu pot spune că exercițiile au fost foarte dificile, cât au testat atenția elevilor și capacitatea acestora de a înțelege itemul. Îmi făceam mari griji pentru examenul de română, deoarece este o materie care lasă loc de multe interpretări și de aceea verificarea poate fi una subiectivă.

M9: Cât de mult ai muncit pentru aceat rezultat?
Magdalena Pojoga: Am muncit foarte mult pentru a obține acest rezultat. Trebuie să depui un efort sistematic pentru a atinge scopul propus. Am exersat mai mult anul acesta, am rezolvat multe teste de pregătire și în acest mod mi s-a creat o deprindere de lucru.
M9: Te-ai așteptat la cele patru note de 10?
Magdalena Pojoga: Ma gândeam că nu e imposibil să iei patru de “10” din moment ce am depus mult efort pe parcursul anilor. Aveam deja un “10” la engleză după ce am susținut examenul “CAMBRIDGE ADVANCED ENGLISH”. La matematică și chimie nu a fost o surpriză, fiindcă înțelegeam materiile date și îmi făcea plăcere să rezolv. La română a fost puțin mai greu, de aceea m-am pregătit cel mai mult. Am fost și la olimpiadă anul acesta, unde am ocupat locul 3, locul 1 și mențiune la fazele de sector, municipiu și, respectiv, republică. Mă așteptam să fie o notă înaltă, eram mulțumită de primul rezultat, dar am dat la contestare, deoarece nu aveam nimic de pierdut și aveam o oarecare speranță că o să pot obține o notă mai mare.
M9: Ce emoții te-au încercat la aflarea rezultatelor?
Magdalena Pojoga: Eram foarte emoționată înainte de aflarea rezultatelor. Sunt emoții firești pe care le încearcă fiecare absolvent de liceu.
M9: Când ai avut mai mari emoții? La aflarea rezultatelor? Sau la bac?
Magdalena Pojoga: Aveam mai mare emoții la bac, bine-înțeles, deoarece în timpul examenului sunt doar eu și testul, totul depinde de mine. Cât așteptăm rezultatele deja emoțiile au trecut. Știam că tot ce a depins de mine a trecut și că deja e treaba evaluatorilor.
M9: Ce poți să le spui eleveilor care vor aceleași rezultate?
Magdalena Pojoga: Absolvenților nu pot decât să le recomand să muncească cât mai mult dacă vor să obțină rezultate mari. Numai prin muncă asiduă și perseverență se pot cuceri cele mai înalte culmi ale succesului. Fiți ambițioși și puneți-vă scopuri, deoarece în acest mod vei fi motivat să te dezvolți zi de zi.
AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *