Luptătoarea moldoveană de stil liber Anastasia Nichita (57 kg) a repurtat în week-end cea mai categorică victorie (13-0) pentru echipa sa Haryana Hammers în campionatul Indiei (PRO Wrestling League), concursul pe echipe, relatează MOLDPRES.

Ea a învins-o cu acest scor pe Mimi Hristova (Bulgaria), vicecampioană europeană în 2018, participantă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care reprezintă în PRO Wrestling League clubul Punjab Royals.

Scorul categoric înregistrat creează o iluzie neadevărată despre tensiunea luptei care a fost purtată în arenă. Până în minutul 2, tabela de marcaj indica egalitate (0-0) şi numai în continuare Anastasia Nichita obţine cu un supraefort primul punct. A urmat un procedeu efectuat de ea, care a fost apreciat de arbitri cu 2 puncte, apoi o rostogolire spectaculoasă a adversarei pe salteaua de concurs şi în finalul primei reprize scorul a fost 7-0 în favoarea luptătoarei moldovene.

Repriza a doua a fost dominată în continuare de Anastasia Nichita. Scor final 13-0. La anunţarea învingătoarei de fiecare data este specificată şi ţara ei de origine. Sala a fost arhiplină.

Chiar dacă a învins cu un scor-fluviu, echipa Anastasiei Nichita a suferit prima înfrângere în campionat în acest meci, 3-4. Eşecul înregistrat nu a pus însă sub semn de întrebare supremaţia din clasament a clubului Haryana Hammers, care se situează în continuare pe primul loc în top.

Anastasia Nichita a debutat în campionatul Indiei. În primul meci a învins-o cu 9-0 pe vicecampioana Asiei, Sarita de la UP Dangal. În partida a doua, a întrecut-o cu 12-0 pe Katherina Zhydachivska de la echipa Delhi Sultans. Meciul al treilea contra luptătoarei indiene Pooja Dhanda de la clubul MP Yodha s-a încheiat cu scorul 8-7 în favoarea luptătoarei moldovene.

Anastasia Nichita este cea mai bună luptătoare moldoveană. Anul trecut ea a devenit campioană mondială Under-20 şi Under-23, campioană europeană de junioare, vicecampioană europeană Under-23. Potrivit antrenorului ei, Tudor Cârlan, sportiva ar putea să obţină şi un bilet de acreditare la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia, 2020). “Totul este posibil dacă vom avea susţinerea necesară. Campionatul Indiei este o modalitate excelentă de a acumula experiența necesară pentru a participa cu succese la Campionatele Europene și Mondiale”, a declarat tehnicianul pentru mass-media.

Performera în vârstă de 19 ani este originară din Tătărești (Strășeni), studentă la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *