Coronavirusul s-a răspândit de la începutul anului la zeci de mii de oameni, iar printre cei infectaţi se numără şi mai mulţi oficiali din Europa și Asia. Printre aceștia se numără Nadine Dorres, ministrul Sănătăţii Mintale din Marea Britanie, Franck Riester, ministrul Culturii din Franţa, sau Alberto Cirio, preşedintele regiunii Piemont din nord-vestul Italiei, cea mai afectată ţară din Europa.

Ministrul Sănătăţii Mintale din Marea Britanie, Nadine Dorres, a fost testat pozitiv, după ce săptămâna trecută s-a întâlnit cu sute de persoane în Parlamentul de la Londra şi chiar a participat la o recepţie alături de premierul Boris Johnson. Premierul britanic nu va fi testat pentru coronavirus pentru că nu are simptome.

„Îi urez ministrului Sănătăţii Mintale recuperare rapidă”, a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Până acum în Regatul Unit 6 oameni au murit, iar numărul infectărilor a urcat la 382, scrie Mediafax.

Infectat cu noul coronavirus a fost și ministrul Culturii din Franța, Franck Riester, care se află în autoizolare. Virusul s-a răspândit şi în Parlamentul din Franţa. Într-o săptămână, cinci deputaţi au contractat virusul, iar unul dintre ei este internat la reanimare. În Franţa sunt 25 de decese şi peste 1.400 de îmbolnăviri.

Nici politicienii din Italia, cea mai afectată ţară de coronavirus, nu sunt feriţi de boală. Preşedintele regiunii Piemont, din nord-vestul peninsulei, Alberto Cirio, a fost testat pozitiv, iar în Iran s-au înregistrat şi decese în rândul oamenilor de stat. Zilele trecute, o deputată în vârstă de 55 de ani şi un fost viceministru de Externe în vârstă de 67 de ani au murit. De la începutul epidemiei, virusul a răpus opt politicieni iranieni.

sursa: libertatea.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *