Lilian Carp, deputatul blocului politic “ACUM” cere demisia preşedintelui nou ales al Curţii Constituţionale,  Vladimir Țurcan ori retragerea tuturor magistraţilor Înaltei Curţi care au avut afiliere politică. Despre asta a anunţat oficialul într-un briefing de presă. 

Potrivit lui Carp, tot ce se întâmplă la Curtea Constituţională a Republicii Moldova este o situaţie destul de tristă. O situaţie în care parcă am fi  “În Scrisoarea pierdută” a lui I.L.Caragiale, atunci când 6 minus 3 fac 4 sau 2, dar nicicum nu fac 3. Avem o nouă abordare cum se face scăderea în Republica Moldova, a mai declarat Carp în această dimineaţă.

LILIAN CARP, deputat, blocul politic “ACUM”

Acei care şi-au dat votul pentru Ţurcan, trebuie să aibă curaj să spună DA – am votat pentru Ţurcan şi de ce am dat votul pentru el. Să-şi asume, propriu-zis acel vot. De ce spun acest lucru, pentru că vor apărea suspiciuni atunci când se va lua vreo decizie.

Carp mai susţine că procesul de alegere a preşedintelui Curţii Constituţionale a fost prejudiciat.

LILIAN CARP, deputat, blocul politic “ACUM”

Nu doresc să dăm percepţia societăţii că aceste funcţii au fost partajate pe criterii politice. De aceea, eu îmi asum acţiunile de mai departe, în cazul când nu vom acţiuni concrete la Curtea Constituţionale – fie îşi dă demisia preşedintele CC, fie a celor care au prejudiciat acest proces. Dacă aceste lucruri nu se întâmplă într-un viitor apropiat, eu nu mai văd rostul de a mai face politică sau de a fi parte dintr-o echipă politică.

radionunta.com preiczează că, Vladimir Țurcan a fost ales președinte al Curții Constituționale în ziua de luni, 19 august. Imediat ce a fost ales în calitate de şef la Înalta Curte, opinia publică a reacţionat dur, mai cu seamă după declarațiile magistrata Curţii Constituţionale, Liuba Șova, a declarat la un post privat de televiziune că, în opinia ei, alegerea lui Țurcan în această funcție a fost aranjată din timp.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *