Violenţa de gen este un fenomen mult prea dureros, care afectează întreaga societate și fiecare cetățean în parte. Miturile legate de violență, stereotipurile de gen, normele învechite, rușinea, vina şi frica reprezintă principalele obstacole ce mențin femeile şi fetele în relații abuzive.

Instituţia Publică Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din or. Drochia, în cadrul campaniei naţionale ” 16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, a dat start mai multor activităţi şi evenimente organizate pentru edificarea necesităţii de combatere a violenţei în bază de gen.

Astfel, primii care au dat dovadă de activism în cadrul campaniei, sunt prichindeii claselor primare ale Liceului, care prin postere şi desene promoveazä egalitatea de gen şi respectarea drepturilor omului, sub sloganul ” Uniţi împotriva violenţei! “

În următoare săptămână se planifică diverse activităţi informative în rândurile elevilor din instituţie, principala idee a acestora fiind ” Violenţa nu este o soluţie!”

Campania „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen” (25 noiembrie – 10 decembrie 2020) cu genericul global: „Colorează lumea în oranj: Finanțează, Răspunde, Prevină, Colectează!”, a fost lansată de Secretarul General al ONU, la care Organizația Națiunilor Unite în Moldova, în parteneriat cu autoritățile publice, comunitățile internaționale și societatea civilă s-au alăturat.

AUTOR: Stas Cebotari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *