Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a aprobat, cu vot unanim, în cadrul ședinței, din 24 aprilie, licența de emisie pentru postul de televiziune TVN care va activa în nordul țării, la Bălți. Postul de televiziune se poziționează ca un format generalist, anunţă portalul media-azi.md.

Potrivit grilei de emisie, postul de televiziune va avea produs autohton de circa 43 %, iar celălalt content va fi preluat și cumpărat de la alți producători. TVN va avea emisiuni informativ-analitice proprii, buletine de știri în limbile română și rusă și în fiecare zi câte un talk-show.

Reprezentanta TVN, Viorica Bugulean a explicat că radiodifuzorul își propune să acopere în buletinele de știri evenimentele din 11 raioane din zona de nord a țării. De asemenea, postul va avea emisiuni de divertisment și pentru copii. În mod special, la realizarea acestor emisiuni redacția intenționează să colaboreze cu colectivul Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

La întrebările membrilor CCA referitor la fezabilitatea proiectului, independența editorială a postului sau o eventuală afiliere politică a fondatorului, Viorica Budulean a răspuns că fondatorul postului este un agent economic din Bălți care s-a angajat să finanțeze activitatea TVN în următorii ani. Potrivit acesteia, postul nu va fi afiliat politic, iar unii agenți economici locali deja și-au manifestat interesul de a-l susține, mai scrie sursa citată.

Compania NORD TV este agentul economic care deține drepturile de licență asupra TVN. Datele Camerei Înregistrării de Stat arată că fondatorul NORD TV este Eugeniu Muntean cu o cotă de participare 100%, iar administratorul întreprinderii este Viorica Bugulean. Întreprinderea a fost înregistrată pe 10 aprilie 2018. În total, în cadrul companiei vor activa 30 de persoane.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *