Prințul William și soția sa, Kate Middleton, au anunțat un premiu global pentru găsirea soluțiilor la problemele climatice, promițând “un deceniu de acțiuni pentru repararea Pământului”, notează BBC.

Premiul se numește „Earthshot” și va fi acordat anual, începând din 2021 și până în 2030. Premiul va fi acordat persoanelor sau organizațiilor care vor veni cu soluții pentru probleme legate de mediu. În fiecare an vor exista cinci câștigători, potrivit anunțului făcut de ducii de Cambridge pe contul de Twitter.

Prințul William spune că lumea se află în fața unei „alegeri cruciale”, să continue să facă un rău „ireparabil” planetei sau să „preia inițiativa, să inoveze și să rezolve problema”.

Anunțul că premiul a fost institut a fost făcut de cunoscutul naturalist și realizator de documentare, Sir David Attenborough, printr-un filmuleț postat de Kate și William pe rețelele sociale. Premiul va fi lansat oficial spre sfârșitul lui 2020, un an în care în februarie va avea loc Convenția pentru Biodiversitate în China, iar în noiembrie, la Glasgow, Conferința COP26 pentru Schimbare Climatică.

O serie de provocări vor fi anunțate, iar scopul premiului „Earthshot” este de a găsi cel puțin 50 de soluții la cele mai mari probleme ale omenirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *