Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă s-a implicat în marea politică pentru a REVENI la putere. Deși se arată dezamăgit de caltiatea actului guvernării și a clasei politicie, gândul de a deține pârghii în stat nu-l părăsește. Leancă spune că totuși și-ar dori să devină PREȘEDINTELE Republicii Moldova, doar cu o condiție: competențele viitorului șef de stat să fie extinse. Declarațiile au fost făcute de fostul prim-ministru, Iurie Leancă, la emisiunea “PUNCTUL PE AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

IURIE LEANCĂ, fost premier, liderul PPEM

 M-am implicat în luptă pentru a reveni la putere și obiectivul era să ajung prim-ministru, fiindcă într-un sistem parlamentar funcția de prim-ministru e decisivă, cred eu. Acum datele problemei se schimbă. Cât de mult se schimbă? În ce măsură Președinția va putea deveni un centru de putere? Iată asta urmează să stabilim. 

La emisiunea PUNCTUL PE AZi”, Iurie Leancă a schițat și portretul viitorul preşedinte al Republicii Moldova. În opinia lui, următorul șef de stat trebuie să fie un om integru şi care ştie să se impună.

IURIE LEANCĂ, fost premier, liderul PPEM

Are o viziune foarte clară cum vede el Republica Moldova într-o perspectivă de un an, patru ani, şi un om care va şti cum să coaguleze în spatele lui o echipă care îl va ajuta să definească nuanţele acestor politici. E nevoie de un om care ştie bine să comunice cu celelalte ramuri ale puterii. De dorit să ştie limbi străine. Este nevoie de un om serios.

Întrebat dacă se regăsește în acest profil de președinte, Leancă a răspuns.

+SINCRON: IURIE LEANCĂ, fost premier, liderul PPEM

Cred ca în linii mari DA! Mai multe calități din astea cred că le am!

Iurie Leancă a mai declarat că scrutinul prezidenţial ar trebui să se desfăşoare la toamnă pentru ca toţi candidaţii să aibă timp să se pregătească.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *