Vitalie Morozan este un tânăr de 20 de ani, originar din satul Peresecina, raionul Orhei. Este o fire ambițioasă, dar și principială. Cu scopuri bine definite și muncă în continuu. Vitalie merge cu pași grăbiți spre glorie. De zece ani practică Wrestling, după care Street Workout, Street Lifting, Bodybuilding, gimnastică și alte genuri de sport.

Își amintește cu drag de ziua în care viața lui a luat o altă întorsătură…

“Am avut multe zile frumoase în viață, dar cea mai memorabilă și importantă a fot ziua în care am avut prima competiție de Wrestling. O zi cu multe emoții, dar frumoasă, pentru că m-am întors acasă cu victorie”, ne povesteşte cu mândire Vitalie Morozan.

Despre scopurile lui vorbește rar, pentru că ele sunt planificate pe lungă durată…

“Primul meu scop este restabilirea în Wrestling, după care titlul de maestru în bodybuilding, de a înscrie record european la Jim-Lioja și Stanovaia și de a obţine un record mondial la flotări în orizontală”, mai spune Vitalie.

Are un model în viață. Deși nu mai este printre noi, Vitalie îi este recunoscător pentru toate rezultatele frumoase și încrederea pe care i-a dăruit-o.

VITALIE MOROZAN, tânăr sportiv

Alexander Eacovici mi-a fost antrenor de Wresling. El a fost cel care a pus bazele formării mele ca personalitate și sportiv. De la el am învățat multe.  A fost un profesor bun, iar cu șase ani în urmă s-a stins din viață… Ne lipsește mult, la toți, iar chipul lui și caracterul ne rămâne în suflet…

Cu 10 ani în urmă visa să obțină rezultate remarcabile ca și campionul Alexander Carelin. Barieră îi era doar timpul…

“Fiind doar începător, în fiecare zi, tindeam să învăț ceva nou, să devin mai bun. Depuneam efort maxim să bat propriile recorduri. Știam că pentru un luptător contează fiecare zi, de aceea continuam să lucrez asupra mea. Alexander Carelin, campion mondial și cel mai puternic luptător din toate timpurile, a fost o motivație pentru mine de a-mi continua visul”, mărturiseşte eroul nostru.

Împreună cu prietenii de breaslă, Vitalie promovează modul sănătos de viață. Prin mici aventuri și călătorii, tânărul demonstrează capacitățile sale, motivând tânăra generație să-i urmeze calea.

VITALIE MOROZAN, tânăr sportiv

Fiind cândva motivat, acum motivez și eu. Aventuri am mai multe în sportul de stradă. Împreună cu prietenii mei, colegii, mergem prin diferite localități din Moldova și demonstrăm master-class-uri oamenilor. Noi promovăm modul sănătos de viață și îndemnăm tinerii să facă același lucru.

Vitalie a absolvit Centrul de Excelență în Transporturi și acum este student anul I la Universitatea de Educație Fizică și Sport din Moldova.  Spune că mai are nevoie de ceva timp, apoi își va înscrie oficial recordurile. Noi îi urăm succes şi promitem că suntem cu ochii pe el, iar reuşitele lui le vom mediatiza oricând.

AUTOR: Adriana Negru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *