Biblioteca Națională a Republicii Moldova invită pe toţi iubitorii de frumos la lansarea cărții „CE ESTE MUZICA ȘI CUM S-O ÎNȚELEGEM?” semnată de dr. hab., profesorul universitar Ion GAGIM și apărută recent la Tipografia “Indigou Color”.

Potrivit titlului, cartea încearcă să dea răspunsuri la întrebările care duc la cunoașterea muzicii pe exterior și pe interior: Ce este muzica? și Cum s-o înțelegem?. Textul volumului este întocmit sub formă de dialog între eventual „Meloman”, pornit spre cunoașterea muzicii, și un „Ghid”, care îl îndrumă pe această cale.

„Cartea se adresează sufletului fiecărui cititor în parte”, – precizează autorul, – „pentru că întâlnirea muzicii cu eul nostru este un act individual, intim. Muzica este viața însăși”.

Printre invitaţii evenimentului cultural se numără: Acad. Gheorghe MUSTEA, Artist al Poporului; dr. Ghenadie CIOBANU, Președinte de onoare UCMM; acad. Victor LĂCUSTĂ; dr. hab. Adrian GHICOV; dr. Marina COSUMOV; dr. Marina MORARI.

De asemenea, vor participa interpreții: Anastasia Șevcenco, Aurel Chirtoacă, Vadim Buinovschi; Serghei Racenco; Lev Ignatiev; Petru Bivol; Ionuț-Horia Ciocanu sau Alexandru Palamarciuc.

Invitați speciali: Cvintetul „KAISER”.

Lansarea cărţii “Ce este muzica și cum s-o înțelegem”, semnată de Ion Gagim va avea loc mâine, 3 decembrie, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova.

AUTOR: Vitalie Guţu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *