Premierul Ion Chicu a confirmat deschiderea Guvernului Republicii Moldova pentru a îmbunătăți parteneriatul strategic cu Federația Rusă. Șeful Executivului a menționat necesitatea dezvoltării relațiilor bilaterale pe dimensiunea politică și social-economică, ce vor aduce beneficii pentru cetățenii ambelor state. Intenția a fost anunțată în cadrul unei întâlniri a prim-ministrului cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Părțile au apreciat importanța intensificării dialogului multidimensional, inclusiv prin intermediul Comisiei interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică moldo-ruse, ultima ședință fiind organizată în luna septembrie recent. Atunci, au fost aprobate mai multe inițiative pentru dezvoltarea relațiilor economice, iar astăzi oficialii și-au dat asigurări reciproce că părțile vor face tot necesarul pentru realizarea acestora.

„Acest Guvern este tehnocrat și vrea să stabilească relații prietenoase cu toți partenerii Republicii Moldova. Pentru noi, este important să restabilim parteneriatul cu Federația Rusă și să creștem nivelul de încredere reciproc”, a spus șeful Guvernului.

Prim-ministrul și Ambasadorul au abordat mai multe subiecte de interes comun care necesită a fi soluționate cât mai rapid, printre acestea: identificarea soluțiilor privind exportul produselor agricole moldovenești spre Rusia, eliberarea autorizațiilor pentru transportatori, dar și a fost exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul social.

Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, l-a felicitat pe prim-ministru cu ocazia preluării șefiei Guvernului și a exprimat deschiderea autorităților de la Moscova pentru a soluționa subiectele prioritare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *