Sfârşitul lunii mai devine mai interesant cu Teatrul Național “Eugene Ionesco”. Instituţia culturală anunţă pentru data de 26 mai, spectacolul ,,Chirița în provincie’’ în cadrul căruia va avea loc tombola lunară, pentru data de 27 mai, comedia ,,Căsătoria’’, iar pentru ziua de 28 mai, spectacolul ,,O istorie foarte simplă’’. Toate piesele se joacă la ora 18:30.

Pe data de 26 mai se va pune în scena Teatrului Național “Eugene Ionesco” piesa ,,Chiriţa în provincie”, în regia lui Petru Vutcărău.  După sfârșitul spectacolului veți avea ocazia să participați la o tombolă cu premii de excepție iar după ea veţi fi invitaţi la Balul Chiriţei, unde veţi fi delectaţi cu vin domnesc şi plăcinte gustoase.

Spectacolul ,,Căsătoria’’ de N. Gogol în regia lui Slava Sambriș este întâmplare incredibilă în două acte. O căsătorie anunţată, o fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi care se ceartă pentru mâna fetei, iar cea care trebuie să lămurească situaţia este o peţitoare. O analiză comică despre schimbarea care se produce în viaţa fetelor în momentul măritişului. Încercarea de a-şi găsi „alesul” potrivit naşte disperarea – iată o problemă a fetelor din toate timpurile şi toate locurile.

 

Piesa ,,O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze. De ce e simplă istoria? Pentru că se iubesc doi tineri: ea – singura fiica a unui cuplu înstărit
el – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un soi de Romeo și Julieta contemporan. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul nepot.

Amănunte găsiți pe pagina oficială de facebook Teatrului Național “Eugene Ionesco”  sau la numerele de telefon:  022-233-833 / 079-233-833.

AUTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *