Actorii Teatrului Național “Eugene Ionesco” au pregătit mai multe spectacole pentru acest sfârșit de săptămână. Pe data de 26 ianuarie, iubitorii de teatru sunt invitați la monospectacolul “Ulitma noapte la Madrid”. Pe 27 ianuarie, învățăm împreună din comedia “Arta Conviețuirii”. Melodrama “O istorie foarte simplă” se va juca pe 28 ianuarie, iar pentru 29 ianuarie este programată comedia “Chirița în provincie”  – unde, deja, a devenit o tradiție frumoasă ca spectatorii după finalul piesei să participe la o tombolă cu premii de valoare. 

“Ulitma noapte la Madrid” este un monospectacol cu Ala Menşicov, de Brian McAvera, în regia lui Vitalie Drucec. Pe parcursul a 90 de minute, spectatorii vor putea urmări viaţa interioară a ultimei soţii a lui Pablo Picasso. Este un spectacol dinamic şi, care, cuprinde un amalgam de emoţii, de la tristeţe la bucurie.

“Arta Conviețuirii” este un spectacol montat după piesa “Zeul Carnagiului” semnată de scriitoarea Yasmina Reza.  Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lăsat fără dinţii din faţă pe Bruno Vallon. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, se respectă normele sociale, dar totul degenerează într-o confruntare puternică, din care ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu. Spectacolul “Arta convieţuirii” este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană şi să lăsaţi toate problemele la o parte.

 

Piesa “O istorie foarte simplă” este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai creadă în vise. De ce e, totuși, această istorie foarte simplă ? Pentru că se iubesc doi tineri: EA – singura fiică a unui cuplu înstărit; EL – orfan de mamă și cu un tată alcoolic. Dragostea le este, evident, interzisă – un fel de “Romeo și Julieta” al zilelor noastre. Istoria este, într-adevăr, foarte simplă, doar că mai apoi se complică, atunci când părinții află despre relația lor și despre… viitorul lor nepot. Atenție, spectacolul “O istorie foarte simplă” se joacă, în această sâmbătă, 28 ianuarie.

Duminică, 29  ianuarie, iubitorii de frumos sunt invitați la Teatrul Național “Eugene Ionesco” unde se va juca spectacolul “Chiriţa în provincie”, în regia lui Petru Vutcărău. La finalul piesei, veţi fi invitaţi la Balul Chiriţei, unde veți savura un vin domnesc şi, evident, veți gusta din plăcintele ca la mama acasă.

Spectacolele de pe 26, 27, 28  și 29 ianuarie încep la ora 18.00. Teatrul Național “Eugene Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri și care vă așteaptă cu mare drag de fiecare dată. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a teatrului sau la numerele de telefon: 022-233-833 / 079-233-833.

 

Liviu Damian // radionunta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *