Teatrul Național “Eugene Ionesco” anunţă pentru data de 5 și 6 ianuarie spectacolul ,,Chirița în Provincie,,.

Pe 26 decembrie 1993, pe scena Teatrului Eugene Ionesco, avea loc premiera comediei “CHIRIȚA ÎN PROVINCIE”, în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriței. S-a jucat cu mare succes timp de peste 10 ani, iar în 2007, după o pauza de câțiva ani, spectacolul s-a reluat, de data aceasta cu Veaceslav Sambriș în rolul central. Din 2013 rolul Chiriței este interpretat de Valeriu Pahomi.

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social- politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din Republica Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 25 de ani.

DISTRIBUŢIA:
Cucoana Chiriţa – Valeriu PAHOMI
Grigori Bârzoi, soţul ei – Radu CANȚÎR
Guliţa, copilul lor – Denis DIMITRIU
Luluţa, orfană – Maria ANTON
Safta, sora lui Bârzoi – Alina ȚURCANU
Dl Şarl, profesor de francez – Gheorghe PIETRARU/ Andrei SOCHIRCĂ
Leonaş, tânăr ieşean – Anatol GUZIC
Ion, fecior boieresc – Dumitru MAMEI/ Stanislav COTROBAI
Ţărani şi musafiri: Natalia PRODAN, Doina ARVAT ,Daniela CIOCLU, Cristina TRÂNBACI ,
Artiom PERCIUN , Tudor ȚURCAN, Laurenţiu VUTCĂRĂU/ Iulian BUBUIOC, Iulian
CUJBA.

Costumele: Tatiana POPESCU
Scenografia: Dionisie COSISCEANU

Probabil, cel mai popular și binevândut spectacol din Republica Moldova. Considerat cel mai longeviv, acesta de fiecare dată umple sala de la „Eugene Ionesco”. Regizorul Petru Vutcărău a știut încă acum 25de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social- politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. „Chirița în provincie” are mare succes și peste cinci cincenarii. Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, coana Chiriță amuză publicul și aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor chiar și atunci când plânge.

La sfârşit, veţi fi invitaţi la Balul Chiriţei, unde veţi fi delectaţi cu vin domnesc şi plăcinte gustoase.

Vino la Teatrul Național Eugene Ionesco. Detalii despre spectacole găsiți pe pagina de Facebook: Teatrul Național Eugene Ionesco. Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon 022-233-833 / 079-233-833) sau pe iticket.md. Teatrul Național Eugene Ionesco – Locul ideal pentru întâlniri.

REDACTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *