Vine din Republica Moldova şi la vârsta de 20 de ani deja este un cunoscut model în România. Colaborează cu cele mai prestigioase companii şi persoane din domeniu. Este vorba despre conaţionalul Dragoş Săpunăroaia. Într-un interviu acordat reporterului radionunta.com, tânărul povesteşte cuma ajuns să fie Visual Merchandiser în cel mai mare magazin multibrand din România şi de ce a decis împreună cu familia să se mute la Bucureşti. 
M9: Cine este Dragoş Săpunăroaia ? De unde vine şi unde se duce ?
Dragoş Săpunăroaia: Dragoş este un tânăr în vârstă de 20 de ani, ce îşi doreşte să se afirme în lumea modei prin absolut tot ceea ce este frumos. Un tânăr care ştie să preţuiască viaţa şi să întoarcă un zâmbet în semn de mulţumire. În prezent sunt Visual Merchandiser în cel mai mare magazin multi-brand din România (Collective), activitatea mea principală dacă pot spune aşa este lumea modei, orice proiect se învârte în jurul acestui cuvânt numit FASHION. Sunt din Chişinău, mutarea mea în Bucureşti nu a şters din sufletul meu, locul unde am lăsat un surâs, un gând bun. Pot să spun că ma îndrept cu paşi mărunţi, dar promti către o lume plină de artă şi bun gust.
M9: Cum ai ajuns să faci modeling ?
Dragoş Săpunăroaia: Sincer, adevăratele modele şi adevăraţii artişti se nasc, eu sunt unul dintre acele persoane care s-a născut cu un bun gust şi cu o alură mai diferită… mereu am susţinut faptul că dacă vrei să fii bun în ceea ce faci, trebuie să o faci cu mintea limpede şi inima curată.
M9: Ce înseamnă pentru tine acest gen de activitate ? Ce presupune ?
Dragoş Săpunăroaia: Ohh… înseamnă să renunţi la o parte din viaţa ta, înseamnă să te dedici total la ceea ce înseamnă pasiune. Este foarte plăcut să vezi un proiect sau o sesiune foto reuşita şi să îţi iei laudă şi admiraţia pentru munca ta.
M9: Care sunt cele mai importante trei lucruri pe care obişnuieşti să le faci în fiecare zi pentru ca să prosperi în ceea ce ţi-ai propus ?
Dragoş Săpunăroaia: Te trezeşti dimineaţa, te uiţi frumos în oglinda şi îţi spui ţie însuţi “Preţuieşte Viaţa”, mulţumeşte-i lui Dumnezeu pentru absolut ceea ce te înconjoară. Pentru tot ceea ce am făcut până acum se datorează Lui!
M9: De ce modeling şi nu altceva: jurist, economist, actor sau interpret ?
Dragoş Săpunăroaia: Hmm.. nu este foarte greu să îţi dai seama care este rostul tău în viaţă. Eu asta am ales pentru că asta mă face fericit şi împlinit, este minunat să vezi că o sală plină cu oameni te aplaudă pe tine ca om, ca model. Şi să vă spun un secret… dacă este ceva ce urăsc cel mai mult în lume, este ştiinţa exactă şi acum bat către matematică, dar asta este o altă poveste destul de plictisitoare… haha..
M9: Cu cine colaborezi la momentul actual ?
Dragoş Săpunăroaia: În momentul acesta colaboratorul meu principal este Ileana Rădulescu – fotograful meu – un om minunat şi un adevărat artist. Agenţia de fotomodele “Rue Des Modeles” care mă lansează în majoritatea proiectelor coordonate de către managerul Cosmin Petre. Bineînţeles si magazinul sufletului meu “Collective” si a oamenilor care contribuie la buna organizare a acestuia.
M9: Ai şi un blog. Ce putem găsi acolo ?
Dragoş Săpunăroaia:  Sapunaroaia.com  este copilul meu. Este locul unde îmi pun ordine-n gânduri. Puteţi găsi poveşti de viaţă, poze şi cuvinte magice. Regăsiţi şi diferite sfaturi personale în materie de costume bărbăteşti şi diverse articole despre ţinutele masculine.
M9:  Ce înseamnă să fii fashion blogger ?
Dragoş Săpunăroaia:  Înseamnă să fii un om sincer, deschis şi un om care să îţi dedici atât sufletul şi frumuseţea oamenilor care te urmăresc, prin asta le arăţi lor cât de mult îi respecţi pentru aprecierea lor faţă de tine. Înseamnă să ai multe colaborări cu diferiţi oameni din lumea modei, să ai diferiţi colaboratori care te pot ajuta în crearea unei poveşti magice. Acum depinde şi cărui public doreşti să te adresezi. Nu toţi bloggeri au aceeaşi gândire.
M9: Care sunt principiile tale ca fashion blogger în selecţia ţinutelor ?
Dragoş Săpunăroaia: Eu sunt o persoană foarte radicală şi când vine vorba de un stil vestimentar, bunul gust pe care îl deţin ştiu sigur că nu mă va înşela. În general, iubesc absolut tot ceea ce este clasic şi de lux, fapt pentru care niciodată nu am avut în garderobă piese vestimentare sport. Pur şi simplu nu mă atrag în niciun fel. Important este să te simţi tu bine şi să îţi placa ţie, restul nu contează.
M9: Din cariera de model şi fashion blogger se câştigă ? Cât ?
Dragoş Săpunăroaia: Haha… o întrebare foarte controversată… în respect pentru mine şi colegii mei nu voi da detalii picante despre acest amănunt, însă pot spune că se câştigă, dacă vrei îndeajuns cât să poţi trăi frumos.
M9: Peste zece ani unde te vezi şi cu cine ?
Dragoş Săpunăroaia: Sunt mulţi ani… greu de spus, însă am să spun cam ce mi-aş dori în 10 ani. Îmi doresc să pot lăsa ceva în urma mea, să pot trăi frumos alături de părinţi şi de persoana din viaţa mea fără a avea probleme de orice fel. Şi bineînţeles, putere de a munci.
***Interviu realizat de Alexandra Şaiman, reporter radionunta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *