Gheorghe Melega este tânărul care se învârte în jurul a tot ceea ce înseamnă Social Media Marketing. Are împliniți recent 21 de ani, dar deja cu o experiență în spate. Unde auzi despre Social Media, acolo îl găsești și pe el. Spune că profesia l-a ales și nu regretă. L-am provocat să ne vorbească despre Social Media Marketing. Vezi ce am aflat.

Foto: Arhiva Personală

M9: Ce înseamnă să faci Social Media Marketing în ziua de astăzi în Republica Moldova?

Gheorghe Melega: La general, eu văd Social Media Marketing ca fiind un ansamblu vast de activități, care au ca scop transmiterea unor mesaje către anumiți utilizatori ai platformelor de socializare.

M9: Cum ai descrie meseria ta?

Gheorghe Melega: Meseria în care niciodată nu ai timp sa te plictisești și mereu ai ceva nou de învățat.

Foto: Arhiva Personală

M9: Din experiența ta, ce fel de oameni sunt atrași de acest domeniu?

Gheorghe Melega: În acest domeniu am dat în mare parte de oameni creativi, ambițioși, curioși, inteligenți și foarte pasionați.

Foto: Arhiva Personală

M9: Știu că ești nebun (în sensul bun) după ceea ce faci. Cum ți-ai descoperit această pasiune?

Gheorghe Melega: Am descoperit-o întâmplător, nu mai știu exact când. Dar cu cât mai mult timp îi dedicam, cu atât mai mult începea să îmi placă. Și din acest motiv am decis să mă ocup numai cu lucruri ce îmi provoacă plăcere, am decis sa ,,migrez,, cu totul în acest domeniu.

Foto: Arhiva Personală

M9: Ce calități te-au ajutat să ai succes în Media Marketing?

Gheorghe Melega: Încă nu cred că am atins succesul, dar perseverența și entuziasmul mă ajută cel mai mult să tind spre el.

M9:  Cum arată o săptămână de lucru pentru un social media specialist?

Gheorghe Melega: Pentru un specialist nu știu cum arată (zâmbește), însă pentru mine e o săptămână plină de experimente și concluzii ce ține de setarea campaniilor de publicitate pe Facebook.

Foto: Arhiva Personală

M9: Care sunt cele mai utilizate platforme de social media în Republica Moldova?

Gheorghe Melega: În top 3 sunt: Facebook, Odnoklassniki și Instagram. Mai nou, în rândul tinerilor devine populară platforma TikTok.

M9: Ce sfaturi ai avea pentru cei care vor să-ți urmeze calea?

Gheorghe Melega: Indiferent de profesie, pentru fiecare om care îmi spune că nu știe ce profesie să aleagă mai departe sau nu este sigur dacă e destul de bun pentru un domeniu, sfatul meu este să aleagă ceea ce îi dictează inima, dar nu părinții sau prieteni și să nu pună de la început accent prea mare pe partea financiară, pentru că banii sunt o consecință a valorii pe care o aduci în societate, deci trebuie să te concentrezi în a deveni un om cât mai valoros.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *