Tineri, ambițioși și cu planuri mari. Alexandru și Aliona și-au unit destinele anul trecut, iar pentru că planurile lor de viitor erau legate doar de țara în care s-au născut, au decis să deschidă o afacere aici, acasă. Nu au stat mult pe gânduri și scopul lor a devenit realitate. Află de la familia Peciul cum este să devii antreprenor fără studii în acest domeniu în țara ta.

Foto: Inna Polișciuc

M9: De unde v-a venit ideea cu deschiderea unui coffee shop?

Aliona Peciul: Pentru început trebuie să-ți spun că mie îmi place cafeaua. Soțul meu a început și el să o bea, iar ăsta cred că a fost un mini indiciu în ceea ce urma să se întâmple. Într-o seară am ieșit la plimbare, am luat o cafea și atunci ne-a venit această idee unuia din noi. Ce-ar fi dacă?! Un lucru îl știam sigur- nu voiam mașini sau buticuri de cafea. Noi eram axați doar pe localuri deschise în centre comerciale.

Foto: Inna Polișciuc

 

M9: Care a fost motivația pentru a începe afacerea?

Aliona Peciul: Noi suntem familie de puțin timp, ne-am căsătorit anul trecut. Pe lângă job-urile pe care le avem, voiam tare să facem ceva împreună. Inițial ne gândeam să fim o echipă de oameni (companie) care să mergem pe la ceremonii (nunți, zile de naștere, cumetrii) ca la forchett-urile care se organizează la evenimentele private, să fim noi- cei care să facem cafeaua sau ceaiul. Să fim cei care servesc invitații la acel forchett. Asta a fost și motivația noastră, voiam să aducem ceva nou și interesant pentru țara noastră.

Foto: Inna Polișciuc

 M9: Sunteți abia la început. Ce provocări ați întâmpinat în deschiderea afacerii?

Aliona Peciul: Sincer, cât de banal poate nu ar suna, nu am avut dificultăți. Știam exact ce vrem și unde vrem să ajungem, iar cuvintele și încurajările celor apropiați au fost destule încât să avem și mai mult curaj și motivație.

Foto: Inna Polișciuc

M9: Nu aveți studii în domeniul antreprenoriatului. Cât de greu a fost să ajungeți până aici?

Aliona Peciul: Suntem în doi. Asta a făcut deja ca scopul și ideea noastră să fie realizată mai ușor. Indiferent dacă ai sau nu studii într-un anumit domeniu, totul se învață, atunci când ai un scop bine stabilit. Și visurile prind contur și viață.

M9: Care sunt pilonii de bază pe care trebuie să se bazeze un antreprenor în deschiderea unei afaceri?

Alina Peciul: Păi, la fiecare e individual. Depinde de foarte mulți factori. Depinde și de modul de gândire, de absolut tot. De la finanțe până la un colectiv competent.

M9: Ce semnificație are denumirea coffee shop-ului?

Aliona Peciul: Păi, așa cum am menționat și mai sus, inițial am fost o mică echipă care mergeam pe la nunți, eram cei care serveam invitații. Denumirea de “Event Coffee” vine exact de la ideea “proiectului” -eveniment. Apropo, aceste servicii de a fi prezenți la ceremoniile voastre sunt disponibile în continuare.

Foto: Inna Polișciuc

M9: Avem tare multe locuri unde putem să bem cafea. De ce ar trebui să venim anume la voi? Ce vă deosebește de ceilalți?

Aliona Peciul: Știi, noi ne conducem după un principiu, dacă pot să-i spun așa: Clientul care va fi să fie al nostru- va fi! Fiecare antreprenor care se ocupă de așa ceva o să-ți spună că ei sunt cei mai buni, ar fi ipocrit să primești un alt răspuns. De asta și suntem de părere că fiecare își are propriul cumpărător. Suntem toți diferiți, nu putem să fim pe placul tuturor oricât de mult nu am vrea. Ca să vedeți prin ce ne deosebim de ceilalți, vă așteptăm sâmbătă la deschiderea oficială a coffee shop-ului “Event Coffee”.

Aliona, mulțumim! Vă dorim succes!

AUTOR: Diana Botnaru

link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *