În seara zilei de ieri, 11 noiembrie curent, prin Aeroport Internațional Chișinău a fost înregistrat un incident referitor la uz de fals în acte oficiale. Documentat pe acest caz este un cetățean al Trurciei, care s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară pentru.
Printre pasagerii cursei aeriene Chișinău-Istanbul, la controlul de frontieră s-a apropiat un bărbat în vârstă de 36 de ani. În timpul verificării, cetățeanul s-a legitimat cu pașaportul veridic emis de către autoritatea competentă a Turciei. Însă, a fost observat prin oglindă de către inspectorul în prima linie, cum a scos întâmplător din buzunar și o carte de identitate românească, apoi brusc a pus-o înapoi.
Polițistul de frontieră a solicitat să prezinte și alte documente care le deține la el. Persoana a refuzat susținând cu nu mai posedă vreun act de călătorie. Prin urmare, cetățeanul a fost supus controlului de nivelul doi, ce implică verificări suplimentare, unde s-a depistat o carte de identitate românească cu semne vădite de falsificare.
Cartea de identitate a fost ridicată și transmisă spre efectuarea expertizei. Cercetările continuă pe faptul de săvârșire a infracțiunii prevăzute de art. 361 al.1 CP al RM, conform căruia persoanea riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *