Proiectul “InnSpirECO” este creat cu scopul de informare a societății printr-o metodă creativă despre criza ecologică și necesitatea sortării deșeurilor în Moldova precum și educarea generațiilor cu o atitudine civică corectă.

Inna Cerga – fotografă, care duce o viață eco și inspiră oamenii din jur prin poziția sa responsabilă față de ecologie. Ea a creat un proiect artistic în colaborare cu designerul vestimentar Janu Mihai ce presupune reutilizarea creativă a deșeurilor și trăirea experienței vizuale în scopul conștientizării crizei ecologice din Republica Moldova. Colecția realizată din gunoi și anume plastic vine să comunice despre termenul:  reutilizare, reducere și reciclare ca o soluție a unui viitor asumat.

INNA CERGA, fotografă

Prin această expoziție fotografică dorim să atragem atenția asupra acestei probleme alarmante, să  sensibilizăm publicul și să încurajăm în primul rând populația țării să înceapă sortarea gunoiului reciclabil de cel menajer. Vom arăta cum putem reduce producerea deșeurilor, cum le reutilizăm creativ  și ce beneficii vom avea noi toți dacă vom recicla gunoiul. Planificăm anual să organizăm așa expoziții fotografice unde vor putea participa tineri designeri care vor putea crea diverse ținute cu ajutorul deșeurilor. Expoziția va avea loc în incinta Zip House.

Designerul Mihai Janu a folosit plasticul și alte deșeuri creând din ele o colecție capsulă. Ținutele vestimentare au fost fotografiate într-un mod inedit de către fotografa Inna Cerga pe teritoriul uzinei ABS, unde ajunge o mare parte din gunoiul colectat din orașul Chișinău.Toate fotografiile au fost realizate în scopul organizării unei expoziții foto unde se va vorbi despre situația ecologică actuală pe teritoriul  Republicii Moldova.

 

MIHAI JANU, designer

Consider că esența creativității vizuale în modă este materializarea ideilor elocvente și importante pentru a fi percepute și diseminate. Acest ciclu bine structurat este siguranța unei mode asumate – moda viitorului. O mulțime de schimbări sociale s-au făcut resimțite prin intermediul modei care este un generator de idei. Proiectul “InnSpirECO” comunică despre criza ecologică în Republica Moldova și anume lipsa educației cu privire la sortarea deșeurilor din plastic și reutilizarea acestora. Sensibilizarea publicului este scopul acestui proiect artistic și anume provocarea de a lua atitudine și de a avea curajul asumării unor probleme majore și conlucrarea comunității pentru a le soluționa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *