Evenimentele de la 27 august de la Chișinău au fost reflectate pe larg în presa din străinătate. Cu referire la protestul care a avut loc de Ziua Independenței, unele televiziuni și agenţii de știri de peste hotare au menționat că incidentele vin după mulți ani de instabilitate politică.

Mediafax scrie: Proteste la Chişinău, în ziua celebrării a 25 de ani de la obţinerea independenţei de către Republica Moldova. Poliţia a folosit gaze lacrimogene

Rador.ro –  VIOLENȚE la Chișinău de Ziua Independenței: Lupte de stradă între manifestanți și jandarmi

abcnews.go.com – Protests, Tear Gas at Moldova Independence Day Parade

msm.com – Protesters clash with police at Moldova independence day parade

en.reporter-ua.ru –  Independence day of Moldova: at the rally the police used against people with tear gas

lifeconnectnews.com – Protests, Tear Gas at Moldova Independence Day Parade

1tv.ru – Акция протеста молдавской оппозиции закончилась беспорядками и столкновениями с полицией

Iar Euronews titrează că, la 25 de ani de independență, Moldova este cuprinsă de sărăcie, corupție și se confruntă cu un exod masiv al populației.

Potrivit Euronews, polițiștii mobilizați în centrul Chișinăului au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea care a protestat chiar de Ziua Independenței. În material se spune că este vorba despre o serie de manifestații, iar demonstranții vor o schimbare pe plan politic. Asta pentru că au pierdut încrederea în actuala guvernare, în urma jafului miliardului.
Jurnaliștii de la Fox News scriu că sute de oameni care au participat la un protest antiguvernamental la Chișinău au fost împroșcați cu gaze lacrimogene de către polițiști. De asemenea, se subliniază faptul că doar un grup mic de persoane a fost lăsat să intre în Piața Marii Adunări Naționale pentru a vedea parada care s-a desfășurat de Ziua Independenței.
Și agenția de știri Reuters a reflectat evenimentele din centrul Chișinăului. Jurnaliștii au menționat că manifestanții, împroșcați cu gaze lacrimogene, au fost ținuți departe de locul unde aveau loc festivitățile.
Subiectul a fost mediatizat și în Ucraina. Vesti-ukr.com scrie că sute de oameni au cerut tragerea la răspundere a vicepreședintelui Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc, care s-ar face responsabil de furtul miliardului.

Vitalii Gulico || radionunta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *