Deschiderea restaurantului Gucci din Florenţa, Italia, este unul dintre cele mai importante momente din lumea mondenă a Europei. Localul se găseşte lângă Pallazzo Vecchio şi face parte din complexul Gucci Garden, scrie portalul gustarte.ro.

Gucci Osteria a apărut prin colaborarea unuia dintre cei mai titraţi chefi italieni, recompensat de Michelin cu 3 stele pentru alte localuri, Massiomo Bottura şi directorul de creaţie al casei de mod Gucci, Alessandro Michele.

foto: gustarte.ro

Cooperarea dintre cheful italian şi casa de modă este cum nu se poate mai potrivită. Bottura are astfel posibilitatea de a realiza feluri de mâncare excentrice, spectaculoase. Aceaşi vziune a avut-o şi la propriul local, Osteria Francescana care în 2015 şi 2016 a fost votat ca fiind cel mai bun restaurant din lume. Pentru Gucci Osteria a creat un meniu complementar brandului. ”Călătorind în lume, ajungem ca ceea să vedem, auzim sau gustăm să reproducem într-un fel sau altul în bucătărie. Cu ochii larg deschişi pregătim inimaginabilul, următorul produs care să uimească”, a declarat cheful pentru CNN.

foto: gustarte.ro

Nu doar meniul completează ceea ce înseamnă brandul Gucci, ci şi designul. ”Restaurantul ne reaminteşte că Florenţa a fost întotdeauna centrul unor schimbări culturale, mai ales în timpul perioadei renascentiste”m, a spus Bottura. Pereţii sunt vopsiţi în verde şi cu litere de aur stă scris un cântec vechi din secolul al XV-lea cântat la carnavalurile din Florenţa, “Canzona of the seven planets,”. Parfuriile au imprimate modele de culoarea roz, au toate ştergarele au monograma Gucci.

foto: gustarte.ro
foto: gustarte.ro

Meniul cuprinde burgeri sofisticaţi (15 euro), hotdog din carne de vită Chianina (15 euro), o rasă crescută doar în Italia, brioşă cu burtă de porc (15 euro), tortellini în sos de parmezan (20 euro). După masă, gurmanzii pot vizita expoziţii din cadrul complexului unde pot vedea momente din trecutul celebrei case de modă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *