Cea mai durabilă specie este stejarul, o demonstrează practica. Chiar şi aşa, autorităţile locale şi privaţii optează pentru plantarea salcâmilor, pentru că sunt o specie mai repede crescătoare. Declaraţia a fost făcută de Petru Rotaru, şeful direcției Fond forestier, arii protejate, pază și protecție a pădurilor al Agenției „Moldsilva” la emisiunea “Între DA şi NU” de la postul de radio “ECO FM”.

Petru Rotaru, şeful direcției Fond forestier, arii protejate, pază și protecție a pădurilor al Agenției „Moldsilva”

Suprafaţa fondului forestier din Republica Moldova constituie 421 de mii de hectare, inclusiv acoperit cu pădure este de 78 de mii de hectare. Speciile dominante în Republica Moldova sunt: foioasele tari, care ocupă 93,7 %, foioasele moi – 4,5 % şi răşinoasele – 1,7 %. Fondul forestier gestionat de “Moldsilva” constitutie 337 de hectare, inclusiv acoperit cu păduri circa 302 mii de hectare de pădure.

În pădurile-parc ale municipiului Chişinău, dar şi din ale oraşe din Republica Moldova trebuie să fie plantaţi cât mai mulţi stejari.

Petru Rotaru, şeful direcției Fond forestier, arii protejate, pază și protecție a pădurilor al Agenției „Moldsilva”

Procentul cel mai mare din Republica Moldova îl constituie pădurile de stejar, urmate de pădurile de salcâm – 33 %, apoi vine frasinul – 4,5 %, pădurile de carpeni – 3,4 %, teiul – 1,5 % şi alte specii care ocupă circa 8 %.

Întreaga emisiune “Între DA şi NU” de la postul de radio “ECO FM” o puteţi urmări mai jos:

https://www.facebook.com/ecofmmd/videos/1672759129471560/

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *