Cea de-a zecea ediție a celui mai mare eveniment de orientare profesională pentru tinerii care studiază specialități în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor – ICT Career Orientation 2019 – a adunat un număr record de participanți. În total, 1453 de studenți au reușit să se informeze despre multiplele direcții oferite de o carieră în domeniul IT, dar și despre, tehnologiile, metodele și instrumentele aplicate în cadrul companiilor de profil.

ICT Career Orientation 2019 este organizat de Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC) în parteneriat cu Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei în cadrul Proiectului „TEKWILL”.

ADAM AMBERG, șef Secția Dezvoltare și Cooperare, Ambasada Suediei în Chișinău: „Sectorul ICT este unul dintre cele mai importante domenii, care înregistrează o creștere considerabilă la nivel global. De aceea, este necesar ca tinerii, viitorii angajați, să fie informați din prima sursă despre oportunitățile de dezvoltare. La ICT Career Orientation 2019, tinerii îi pot întâlni pe viitorii angajatori iar aceasta este cea mai bună modalitate de a găsi un loc de muncă.

VIOREL BOSTAN, rector, Universitatea Tehnică din Moldova: „Astfel de evenimente sunt vitale pentru că le permit companiilor din domeniul IT să ia legătura cu viitori angajați, să le explice ce urmează să facă pe parcursul carierei și mai ales să țină acele workshop-uri specializate pentru a le oferi sfaturile necesare pentru dezvoltarea lor profesională. ICT Career Orientation 2019 este un eveniment de referință pentru sectorul TIC este la fel de important ca și examenele din anii final de studii.”

Prima ediție a acestui eveniment a avut loc acum 10 ani, iar de atunci scopul Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul TIC a rămas același: să aducă împreună tinerii care studiază la specialități din domeniul tehnologiilor informaționale și companiile IT pentru a se cunoaște, pentru a comunica, pentru ca tinerii să afle mai multă informație utilă și să primească recomandări și sfaturi prețioase de la potențialii angajatori.

Ediția a 10 a adunat un număr de 17 companii de top din domeniul IT și Comunicații, care au ținut sesiuni de informare pe subiecte de actualitate, printre care: dezvoltarea continuă și accesarea unor oportunități motivante de angajare, sfaturi privind resursele ce pot fi utilizate și pașii care trebuie întreprinși pentru o carieră reușită.

CRISTINA MATCEAC, coordonator recrutare: „La ICT Career Orientation am venit cu mai multe programe de internship, care se derulează de două ori pe an. Acum aceste programe sunt pe partea de softuri, development, project management.”

PETRU HAHEU, director, companie IT: „Un astfel de eveniment dedicate studenților este extrem de util pentru ei au posibilitate să facă cunoștință atât cu compania, cultura corporativă, cât și cu modelul nostru de business. La fel, aici, au posibilitatea să-și cimenteze cunoștințele tehnice în diverse tehnologii.”

VERONICA ANDREAȘ, coordonator recrutare: „Le propunem studenților programe de internship pentru mai multe specializări. Aici își pot începe o carieră de succes, iar statistica ne-a arătat că 90% dintre cei care vin la stagiu rămân să lucreze în companie.”

ICT Career Orientation 2019 organizat anual începând cu 2010 și are drept scop motivarea şi ghidarea tinerilor spre cunoaşterea şi valorificarea oportunităţilor de angajare, dezvoltare și avansare profesională în domeniul TIC.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *