În toamna lui 2017, se poarta sprezzatura –  arta de a te îmbrăca bine. Acest stil este promovat intens şi cu multă delicateţe peste Prut de către Dragoş-Alexandru Săndulache. Un tânăr care până mai ieri activa în domeniul televiziunii, dar la un moment dat s-a îndrăgostit de design. Noi am stat de vorbă cu Dragoş şi ne-a împărtăşit câteva din secretele lui de a transforma un bărbat în stilul SPREZZATURA. 

DRAGOŞ-ALEXANDRU SĂNDULACHE, designer

Eu promovez stilul sprezza în România și sunt mândru să văd comenzi din toată țara pe accesorii bărbătești. Accesorii care vor transforma orice ținută în sprezzatura. Mai mult, mă bucur să văd că mai multe persoane publice din România, m-au ales pe mine designer vestimentar, pentru a le face ținute îndrăznețe pe stilul sprezzatura. Până acum, printre ele se numără: Cezar Ouatu, Marcel Toader, Marius Constantinescu sau Valentin Sanfira, niște gentlemeni care știu că poți să faci din ținuta ta o adevărată artă.

Sprezzatura înseamnă să te îmbraci de parcă nu te interesează, având o atitudine nonșalantă odată cu ținuta ta, când, de fapt, îți ia timp și efort pentru a crea acel stil.

DRAGOŞ-ALEXANDRU SĂNDULACHE, designer

Vă dau și un exemplu: ceas de buzunar cu lanț sau lanț de pantaloni, broșă de rever, cravată și batistă în explozie de culori, butoni de cămașă cu mecanism de ceas și, bineînțeles, cămașa cu ac pin (din bumbac egiptean). Țesătura Jacquard este foarte la modă per total în 2017. 70 % din costumele pe care le vindem noi Bespoke, adică făcute la comandă, sunt cu Jacquard. Mai contează și modelul de costum și reverul. Noi avem, în general, două modele mari și late, modele simple, la care putem accesoriza masiv. Și modele mai complexe, la care nu te poți juca prea mult, pentru că este deja costumul foarte special.

Sprezzatura poate fi folosit de oricine, dar trebuie să fie ceva unic pentru fiecare. Un bărbat poarte purta pantaloni rulati la o ținută, dar  acest detaliu nu merge la orice vestimentație. Despre cum să te îmbraci bine în această toamnă aflaţi mai multe pe sprezza.ro – ghidul tău în materie de a arăta un adevărat gentelman,

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *